Baltarusijos URM: A.Ažubalis pradeda mąstyti kaip F.Dzeržinskis

Baltarusijos užsienio reikalų ministerija griežtai sukritikavo Lietuvos užsienio reikalų ministrą Audronių Ažubalį, kuris šią savaitę paskelbtame interviu pranešė siūlantis kurti alternatyvų Minskui galios centrą.

Baltarusijos ministerijos atstovas A.Ažubalį prilygino raudonąjį terorą vykdžiusiam komunistų veikėjui Feliksui Dzeržinskiui, o jo pastabas pavadino Gineso rekordų knygos vertu absurdu.

„Atrodo, kad Ažubalis pradeda mąstyti kaip Feliksas Dzeržinskis“, - pareiškė Baltarusijos URM atstovas Andrejus Savinychas.„Tai galbūt atsitiko iš nuovargio, kaip jis sako, bet jis gali siekti vietos Ginerso rekordų knygoje kaip ministras, kuris padarė absurdiškiausią pareiškimą“, - kalbėjo Baltarusijos diplomatas.

A.Savinychą cituoja „Interfax“ naujienų agentūra ir Baltarusijos portalas telegraf.by.Interviu nevyriausybiniam „Cernegie Europe“ centrui A.Ažubalis sakė esąs „pavargęs nuo paramos Baltarusijos opozicijai planų“ ir teigė, kad laikas pradėti galvoti apie pereinamąją tarybą.„Opozicija yra susiskaldžiusi. Ji neturi jokios aiškios laikysenos kaip ruoštis kitiems rinkimams“, - sakė A.Ažubalis.

„Aš matau tik vieną, pakankamai drastišką kelią. Kartu su mūsų draugais Amerikoje mes turėtume pradėti galvoti apie pereinamąją tarybą. Mes turėtume sukurti alternatyvų galios centrą. Tokia paralelinė struktūra galėtų turėti atsiliepimą šalyje. Tai yra idėja, bet kol kas nesulaukiau jokių reakcijų iš Briuselio“, - teigė Lietuvos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Vėliau BNS atsiųstame komentare ministras teigė, kad tai negali būti vertinama kaip pasisakymas prieš opozicijos rėmimą.

„Išsakiau kritišką požiūrį į Baltarusijos opozicijos planų, dažnai prieštaraujančių vienas kitam ir besidubliuojančių, gausybę. Pasisakiau ne prieš opozicijos rėmimą, o tik prieš planų gausą, kurie kol kas neduoda apčiuopiamų rezultatų“, - teigė A.Ažubalis.

„Tiek aš asmeniškai, tiek mano vadovaujama Užsienio reikalų ministerija, visad dirbome ir tebedirbame dėdami maksimalias pastangas, jog demokratiniai procesai Baltarusijoje taptų negrįžtami – ar tai liestų bendradarbiavimą su pilietine visuomene, ar su opozicija, ar mūsų darbą su tarptautiniais partneriais šiuo klausimu“, - teigė ministras.


Šiame straipsnyje: Audronius AžubalisBaltarusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

DDVP

DDVP portretas
Tarp mūsų, su mumis, tokia kaip mes. Tokia – Kristina Brazauskienė. Todėl ją myli žmonės!!! Balsuosiu už Kristiną Brazauskienę!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių