Baltarusijai rengiant vizitą į Astravo AE, Vilnius ruošia atsakomąjį renginį

Minskui Baltarusijoje ir Lietuvoje reziduojantiems ambasadoriams penktadienį organizuojant ekskursiją į Astravo atominę elektrinę, Vilnius surengs atsakomąjį renginį. Aplinkos ministerija bando atkreipti dėmesį į pavojų, kurį kelia netoli Lietuvos pasienio statoma jėgainė

„Kiek aš žinau, Baltarusijos pusė organizuoja ambasadoriams, reziduojantiems ir Lietuvoje, infoturą į Astravo atominę elektrinę, parodyti, kad ten viskas čiki-piki“, – BNS sakė aplinkos ministras Kęstutis Navickas.

Lietuvos Aplinkos ministerija penktadienį Lietuvos pasienyje, Buivydiškių kaime taip pat rengia išvažiuojamąjį posėdį ambasadoriams, kurių, tikimasi, bus per 20. Anot jo, toje vietoje yra matoma kylanti Astravo AE, tad norima atkreipti dėmesį į jos pavojų bei suteikti atsvarą Baltarusijos propagandai.

„Suorganizuosime tą patį vizitą, tik pasakysime savo nuomonę, o ne propagandinę Baltarusijos nuomonę“, – teigė ministras.

Anot ministro, Baltarusija bando parodyti, jog jėgainė statoma pagal visus reikalavimus.

„Mes turime aiškią poziciją dėl Espo konvencijos pažeidimų, kadangi Minske vyks Espo aukšto lygio susitikimas (birželio 13-16 dienomis – BNS), tai Minskas nori parodyti, kad viskas vyksta gerai. Bet Espo vykdomasis komitetas pripažino, kad nėra taip, priėmė mūsų bylą dėl poveikio aplinkai vertinimo ir mes norime tą pasakyti, kad įsipareigojimai yra svarbu“, – tikino K. Navickas.

Jo žiniomis, Vilniuje reziduojantys Europos Sąjungos šalių ambasadoriai nevyksta į Astravą.

Baltarusija penktadienį diplomatams parodys Astravo AE statybos aikštelę, informacijos ir mokymų centrus. Į šį vizitą kviečiama ir Lietuvos žiniasklaida.

Astravo atominę elektrinę Rusijos korporacija „Rosatom“ stato 50 kilometrų nuo Vilniaus. Lietuvos vyriausybė teigia, kad darbai vykdomi nesilaikant saugumo ir aplinkosaugos standartų. Minskas šiuos priekaištus neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stai kokia lytwos ''tiesa''

stai kokia lytwos ''tiesa'' portretas
...Tik ji vienintele tiesa...Suorganizuosime tą patį vizitą, tik pasakysime savo nuomonę, o ne propagandinę Baltarusijos nuomonę“, – teigė ministras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių