Baltarusija neleido S.Šuškevičiui vykti į Lietuvą (papildyta)

Buvęs Baltarusijos parlamento pirmininkas Stanislavas Šuškevičius sekmadienį negalėjo atvykti į Lietuvą, nes pasieniečiai jam pasakė, kad jis yra įtrauktas asmenų, kuriems neleidžiama išvykti iš šalies, duomenų bazę.

„Vienas kapitono rango pasienietis Gudagojaus geležinkelio stotyje prie Baltarusijos ir Lietuvos sienos labai mandagiai man pasakė, kad yra nurodymai neleisti man išvykti iš šalies“, - telefonu agentūrai „Interfax“ sakė S.Šuškevičius.

Parlamento pirmininku ir, pagal tuometinę konstituciją, valstybės vadovu jis buvo 1990-1993 metais.

Kaip Baltarusijos lyderis jis pasirašė 1991 metų susitarimus, kurie atvedė prie Sovietų Sąjungos išformavimo.

Politikas sakė, kad tas kapitonas grąžino jam dokumentus ir pasiūlė vietos policijos migracijos skyriuje išsiaiškinti, kodėl jam uždrausta išvykti. „Tokiu būdu mano darbas Vilniuje buvo sužlugdytas. Dabar keliauju atgal į Minską“, - sakė S.Šuškevičius.

Pasak jo, jis turįs užsidirbti pinigų užsienyje, nes negauna pensijos. „Turėsiu vykti į Maskvą“, - sakė jis.

Remdamasi šaltiniu, artimu šalies vadovybei, Baltarusijos žiniasklaida praneša, kad Minskas parengė asmenų, kuriems uždrausta išvykti, sąrašą.

Į jį, kaip nurodoma, pateko daugiau kaip šimtas baltarusių opozicionierių, pilietinių teisių aktyvistų ir žurnalistų.

Šis sąrašas, pasak šaltinio, buvo parengtas kaip asimetrinis atsakas į Europos Sąjungos (ES) sankcijas, pagal kurias į šio 27 šalių bloko teritoriją draudžiama įvažiuoti keliems šimtams baltarusių pareigūnų.

Kol kas iš Baltarusijos buvo neleista išvykti maždaug tuzinui asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
kas zinot kur ir kodel dingo ,,,,,pokaris.info,,,,,?? cia prie temos apie laisves ir ivairias demokratijas... Vienokia demokratija Lietuvai ir usa ir visai kitokia Rusijai bei Baltarusijai.... ane? Lietuviskos gumines kulkos yra demokratiskos , o va rusiskos....

gebelsui

gebelsui portretas
pirma reikia sužinoti kas yra demokratija, o ne rašyti, kad vienoj šalį vienokia, kitoj kitokia ir sapaliuoti kažkokias paskui nesąmones.

Bet

Bet portretas
Psichinių ligonių ir Lietuva neišleidžia.....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių