Balsuoti bus galima ir su pasibaigusio galiojimo asmens dokumentais

Migracijos valdybai prieš rinkimus paraginus gyventojus pasitikrinti asmens dokumentų galiojimo laiką, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) sako, kad balsuoti bus galima ir su dokumentu, kurio galiojimas yra pasibaigęs.

Pasak Migracijos valdybos, per ankstesnius rinkimus pasitaikydavo atvejų, kai rinkėjai, jau atėję prie balsadėžių, negalėjo balsuoti, nes jų asmens dokumentai nebegaliojo. Tačiau, VRK teigimu, taip būti neturėtų. Rinkėjas gali balsuoti pateikęs bet kokį, kad ir baigusį galioti, oficialų dokumentą, kuriame yra nurodytas jo asmens kodas ir nuotrauka.

Vis dėlto migracijos skyriai praneša dirbsiantys ir rinkimų dieną.

Pasak Editos Prilepskienės iš Migracijos valdybos, dokumentą praradusiems žmonėms net ir rinkimų dieną bus išduodami laikinieji asmens tapatybę arba pilietybę patvirtinantys pažymėjimai: „Jie išduodami čia ir dabar. Mums suteikta teisė išduoti per tris darbo dienas, bet techniškai išduodam per dešimt minučių.“ Specialiai rinkimų dieną dirbsiančiuose migracijos skyriuose bus išduodami ne tik pažymėjimai, bet ir anksčiau užsakyti dokumentai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Buržuazinis nacionalistas

Buržuazinis nacionalistas  portretas
O automobilį vairuoti su negaliojančiu pažymėjimų galima? Ar tik valstybę?

petras

petras portretas
Šis naujas Lietuvos pasas niekur negaliuoja nes ant paso viršelio nėra užrašo "European Union"tik yra įrašas lietuvių kalboje kurią niekas nesupranta, Visos Europos Sąjungos valstybės turi anglišką užrašą.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių