B. Tiškevič: moterį dažnai pateikia kaip mūzą, krepšininko žmoną ar gražų paveikslėlį

  • Teksto dydis:

„Moterys kalba“ – judėjimas, skirtas aptarti ir iškelti aktualias problemas, susijusias su moterimis mūsų visuomenėje. Viena šios iniciatyvos idėjos autorių Beata Tiškevič tikina, kad ją ir kitas judėjimo dalyves papiktino viešoje erdvėje matomas moters, kaip objekto, įvaizdis.

„Mums netiko, kad moterį dažniausiai pateikdavo kaip mūzą, objektą, krepšininko žmoną, tiesiog gražų paveikslėlį. Man atrodo, kad tai žemina“, – sako B. Tiškevič.

Anot jos, „Moterys kalba“ socialines kampanijas visuomenei pristato maždaug kas pusę metų. Tarp jų – kampanijos apie vyraujantį grožio kultą, seksualinę prievartą, smurtą artimoje aplinkoje. Viena paskutinių – „Superherojės“.

Plačiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kuilys bezdzione

kuilys bezdzione portretas
man patinka ziureti kaip moteri pateikia kaip autobuso vairuotoja, mokytoja, prezidente, seimo pirminike, marija ausrine ir tt

Jonas Lietuvis

Jonas Lietuvis portretas
Moterys gali išsitatuiruoti kaip gangsteriai , užimti svarbiausius postus valstybėje, bet gamta yra prisakiusi vaikui turėti motiną, kitaip jis taps raudona pabaisa kaip POL Potas, ar Leninas, ar serijinis bejausmis žudikas, ar šiaip bejausmis žmogus. Ir tokios moterytės nerasdamos sau deramos vietos gyvenime, daro sumaištį, revoliuciją,ir žiūrėk tokio kvaišos Beatos dėka dar vienas menamas našlaitis , ar bevaikė šeima....

Eik

Eik portretas
Paverk, kad Lietuvoje kariuomenė yra. Pagaliau negirdėti iš tv kniaukinmo ultragarsu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių