B. Hodgesas sveikina Lietuvos planus didinti finansavimą gynybai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje viešintis Jungtinių Valstijų sausumos pajėgų Europoje vadas generolas leitenantas Benas Hodgesas sveikina Lietuvos planus kitais metais gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto, tačiau pabrėžia, kad dar svarbiau yra tai, kaip tie pinigai bus išleidžiami.

„Pirmiausia, sveikinimai, bet dar svarbiau yra tai, kaip Lietuva planuoja išleisti tuos pinigus. Manau, kad pajėgų modernizacija yra svarbi, (...) taip pat jūs turite investuoti į personalą“, - žurnalistams po susitikimo su Lietuvos kariuomenės vadu generolu leitenantu Jonu Vytautu Žuku trečiadienį sakė JAV karininkas.

Pasak jo, Lietuva galėtų pasinaudoti augančiu gynybos finansavimu siekdama pritraukti dar geresnius specialistus į kariuomenę, pradedant kariais profesionalais ir baigiant puskarininkiais.

Su Lietuvos pareigūnais B.Hodgesas aptarė saugumo situaciją Lietuvoje, tolesnius planus dėl NATO atgrasymo priemonių įgyvendinimo Lietuvoje, bataliono dislokavimo ir karinio rengimo klausimus.

JAV generolas gyrė Lietuvos lyderystę investuojant ne tik į savo pačios saugumą, bet ir prisidedant prie tarptautinių operacijų.

Valstybės gynimo taryba antradienį nusprendė pasiūlyti kitąmet krašto apsaugos sistemos biudžete papildomai numatyti apie 149 mln. eurų. Pagal dabartines ūkio augimo prognozes, gynybos biudžetas siektų 2,07 proc. bendrojo vidaus produkto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių