A.Zuokui ir V.Uspaskichui - prezidentės kritikos strėlės

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį griežtai sukritikavo Vilniaus mero Artūro Zuoko, socialdemokratų ir Darbo partijų poziciją dėl šilumos ūkio, sakydama, kad priėmus jų pasiūlymą didžiuosiuose miestuose šiluma atpigtų elektros energijos vartotojų sąskaita.

„Būtent šios trys partijos siūlo variantą, kad visų Lietuvos žmonių elektros energijos kainos pakėlimo sąskaita Vilniui, Kaunui ir dar dviem stambiems miestams būtų tiktai truputį atpiginta šiluma ir sudarytos sąlygos tų savivaldybių įmonėms turėti dar didesnį pelną“, - žurnalistams sakė prezidentė.

„Visų Lietuvos žmonių elektros energijos kainos didėjimas reikš kai kurių savivaldybių kuruojamų įmonių dar didesnį pelną. Čia yra pasiūlymo esmė“, - teigė D.Grybauskaitė.

„Ir kartoju - už tai balsavo A.Zuoko “Taip„, socialdemokratai ir Darbo partija. Noriu atkreipti visų mūsų žmonių dėmesį - labai įdėmiai eikit ir balsuokit už tuos, kurie jums žada, bet daro viską priešingai negu yra jūsų interesas“, - kalbėjo šalies vadovė.

Taip Liubavo dvaro malūne apsilankiusi prezidentė komentavo sostinės savivaldybės tarybos priimtą rezoliuciją, kuria raginama padidinti elektros supirkimo kvotas termofikacinėms elektrinėms ir elektrą supirkti už tokią pačią kainą, kokia yra dabar nustatyta Lietuvos elektrinei Elektrėnuose.

Prezidentė antradienį teigė, kad sostinės savivaldybė nepakankamai kontroliuoja „Vilniaus energiją“, o „savivaldybės politikai leidžia savo valdomoms įmonėms lobti miesto žmonių sąskaita ir visiškai negalvoja apie žmonių interesus“.

„Savivaldybės politikai (...) pirmiausia galvoja apie savo įmonių ir ypač privačių (interesus) - aš net pavadinčiau Lietuvos atveju “rubikoninio„ “Vilniaus energijos„ pelnu“", - sakė D.Grybauskaitė.

Ji teigė, kad Kainų komisija laikosi įstatymų, tačiau galėtų teikti daugiau iniciatyvų, „kad užkirsti kelią tokiam nežabotam ir dideliam lobimui“.

Praeitą savaitę Vilniaus tarybai priėmus rezoliuciją sostinės meras Artūras Zuokas paragino prezidentę daryti įtaką Vyriausybei ir Energetikos ministerijai, kad būtų pakeistos 2013 metams patvirtintos remiamos elektros gamybos kvotos.

„Tai ne tik nedidintų ir elektros energijos kainos galutiniam vartotojui, bet ir energija nebebūtų skirta tik Elektrėnų ežero šildymui“, - tuomet sakė A.Zuokas. Vilniaus valdžios teigimu, perskirsčius remiamos elektros energijos kvotas Vilniuje šilumos kaina sumažėtų 3,08 ct/kWh (10 proc.), Kaune – 3,03 ct/kWh (9 proc.), Panevėžyje – 1,87 ct/kWh (7 proc.).

Premjeras Andrius Kubilius taip pat atmetė šilumininkų ir sostinės vadovų raginimus. Ministras pirmininkas rugpjūčio mėnesį pabrėžė, kad konkurencija dėl elektros gamybos rėmimo greitai praras prasmę, kadangi Lietuvos elektrinė Elektrėnuose ją gamins pigiau naujame bloke. Pasak jo, pasiūlymas rodo, kad „šilumininkai turbūt nelabai gerai žino, kas darosi elektros ūkyje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Spalio 14 dieną, aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą, reikia atsikratyti visų partinių gaujų kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi. (2012 kovas)

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
Aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą reikia atsikratyti Lietuvą naikinančių partinių gaujų: - LSDP; - TS LKD; - “Tvarka ir teisingumas”; - Liberalų ir centro sąjungos; - Liberalų sąjūdžio; - lendančių į seimą svetimšalių “lenkų rinkiminės akcijos”, ruso Uspaskich “Darbo partijos” ir kitų tokių į juos panašių. Vienykimės ir padarykim taip, kad visiems laikams išnyktų šios partinės gaujos - Lietuvos žmonių kankintojai, Lietuvos niekintojai ir naikintojai.

ji

ji portretas
susidariau tokią nuomonę, kad šalies vadovė netiesiogiai agituoja už ką reikia balsuoti ir už ką ne, argi taip galima? Žmonės tegu patys sprendžia
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių