A.Zuokienė eina į Seimą (papildyta 12.50 val.)

Iš Seimo pasitraukusį buvusį Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) lyderį Artūrą Zuoką pakeis jo žmona Agnė Zuokienė. Apie tai ji pranešė penktadienį spaudos konferencijoje Vilniuje.

Tačiau A.Zuokienė nepapildys Seimo LiCS frakcijos ir valdančiosios koalicijos, todėl joje formaliai liks minimali parlamentarų dauguma - 71 iš 141. A.Zuokienė paskelbė tapsianti nefrakcionuotus Seimo narius vienijančios Mišrios grupės nare.

„Apsispręsti buvo sudėtinga. Per paskutines savaites išklausiau daugelio patarimų. Pati svarbiausia buvo moterų organizacijų nuomonė - jos prašė, kad būčiau Seimo nare. Šeima irgi pritarė šiam sprendimui. Todėl nusprendžiau tapti Seimo nare ir kitą savaitę prisieksiu", - sakė spaudos konferencijoje A.Zuokienė.

"Pasirinksiu dirbti Mišrią frakciją", - pridūrė ji.

Paklausta, kodėl nesirenka LiCS frakcijos, nors į Seimą ateina per šios partijos kandidatų sąrašą, A.Zuokienė atsakė: "Esu nepartinė, manau, kad sulauksiu daugiau palaikymo, jeigu būsiu Mišrioje frakcijoje".

A.Zuokienė tikino dar nežinanti, ar prie jos Mišriojoje frakcijoje prisijungs dabartinis liberalcentristas Žilvinas Šilgalis, valdančiojoje koalicijoje neretai pavadinamas tokiu pat maištininku, kaip ir buvo A.Zuokas. "Nežinau, dar nekalbėjau su juo apie tai", - sakė būsimoji Seimo narė.

Ji pranešė balsuosianti prieš Andriaus Kubiliaus Vyriausybės teikiamus kitų metų valstybės ir "Sodros" biudžetus, kadangi mato jame "labai daug nepriimtinų dalykų", ypač finansuojant sveikatos apsaugą. 

A.Zuokienė nepaneigė, kad jos nuolatiniu kritikos taikiniu taps LiCS deleguotas sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas. "Jis, aišku, paveldėjo labai daug problemų, daug tų problemų sukūrė politikai, dėl jų nekalti nei medikai, nei, tuo labiau, pacientai", - tvirtino ji. A.Zuokienė pareiškė nepritarianti kai kuriems A.Čapliko planams sveikatos apsaugos įstaigų reorganizavimo srityje. 

Būsimoji parlamentarė tikino, kad ne A.Zuokas perims vadovavimą jos verslui. "Verslą prižiūrės per 15 metų susibūrusi ir išsikristalizavusi profesionali komanda, one vyras. Ramia sąžine palieku verslą", - sakė ji.

Penktadienį Vyriausioji rinkimų komisija priėmė sprendimą pripažinti A.Zuokienei Seimo nario mandatą nuo gruodžio 8 dienos. Iki kito trečiadienio ji turėtų atsisakyti su Seimo nario darbu nesuderinamų pareigų. Seimo posėdyje prisiekti ir parlamentarės įgaliojimus gauti A.Zuokienė turėtų kitą ketvirtadienį, gruodžio 10-ąją.

A.Zuoko mandatas nutrūko šį antradienį, po to, kai atsisakė jo Seimui nepritarus politiko pasiūlymui nustatyti tris skirtingus pridėtinės vertės mokesčio tarifus.


Šiame straipsnyje: Zuokaszuokienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių