A.Zuokas – galimas sveikatos ministras

Dvi iš koaliciją formuojančių partijų antradienį pristatė galimus kandidatus vadovauti ministerijoms. Liberalų ir centro sąjungos lyderis A. Zuokas sako besijaučiantis tinkamas vadovauti visai Vyriausybei, tačiau gali būti pateiktas sveikatos apsaugos ministru.

Kitai liberalcentristams tenkančiai Vidaus reikalų ministerijai toliau vadovauti sutiktų R. Čiupaila. Liberalų sąjūdis ministrais siūlo savo lyderius bei Laisvosios rinkos instituto vadovą Remigijų Šimašių, - pranešė LTV naujienų tarnyba.

„Laikau save specialistu, kuris galėtų ir Vyriausybei vadovauti. Šiandien visi pripažįstame, kad sveikatos apsaugai, kaip ir bet kuriai, labai svarbu vadybinės žinios, patirtys - mano patirtys ir  žinios tikrai leidžia apie tai galvoti“, – aiškino Artūras Zuokas.

Jo partijai tenka dar viena ministerija - Vidaus reikalų. Tarp kandidatų A. Zuoko bendražygiai mini dabartinį viceministrą Algimantą Vakariną.

Pats A. Vakarinas teigia sulaukęs pasiūlymo įtraukti į sąrašą, bet toks siūlymas esą dar nėra konkretus.

Dabartinis ministras ir kandidatas toliau vadovauti vidaus reikalams Regimantas Čiupaila leidžia kiek konkrečiau suprasti,  kad pareigas išsaugoti norėtų.

„Kiekvienam politikui garbė sutikti vadovauti ministerijai“, – sakė jis.

Galutinai dėl savo kandidatų į postus Vyriausybėje Liberalų ir centro sąjunga apsispręs kitą savaitę.

Liberalų sąjūdis jau išvardijo visus tris savo kandidatus vadovauti ministerijoms.

Teisingumo ministro poste partija norėtų matyti Laisvosios rinkos instituto vadovą Remigijų Šimašių.

Pats E. Masiulis siekia susisiekimo ministro posto, o Seimo vicepirmininkas Gintaras Steponavičius ketina kuruoti švietimą ir mokslą.


Šiame straipsnyje: zuokas,sveikatos ministras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių