A. Ažubalis: Lietuva niekada nenutols nuo JAV ir R. Reigano idealų

Šeštadienį, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute atidarydamas tarptautinę konferenciją „Saugumas Vidurio ir Rytų Europoje: NATO, Rusija ir tolesnis kelias“, Seimo Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) frakcijos narys, vienas iš asociacijos „Ronaldo Reigano namai“ Lietuvoje steigėjų Audronius Ažubalis ragino užsienio politikoje nenutolti nuo laisvės, saugumo ir demokratijos idealų.

„Būti laisviems nereiškia, kad galime daryti ką norime. Būti saugiems nereiškia, kad galime nustoti saugotis. Demokratijos gyvybei palaikyti neužtenka formalių taisyklių – reikia ja tikinčių ir ją ginančių žmonių“, – pažymėjo A. Ažubalis.

Pasak Seimo nario, nėra asmenybės, kuri šiuos principus įkūnytų geriau už R. Reiganą, kaip ir nėra valstybės, kuri šių principų vertę ir kainą žinotų geriau už Lietuvą.

Anot A. Ažubalio, inauguracinė konferencija, į kurią pavyko suburti garbius NATO, Rusijos ir Europos saugumo ekspertus bei daugumą Trakuose vykusio „Sniego susitikimo“ dalyvių, puikiai dera su Lietuvoje naujai įsteigto analitinio centro „Ronaldo Reigano namai“ vizija ir tikslais. „Privalome skatinti visuomenės domėjimąsi Lietuvai ir visam regionui aktualiais tarptautinės politikos iššūkiais bei atgaivinti aktyvesnę regioninę smegenų centrų veiklą, kuriai iki šiol skiriama per mažai dėmesio“, – teigė Seimo narys.

Pažymėdamas būtinybę išlaikyti Lietuvos užsienio politikos kartelę virš partinių takoskyrų, Seimo narys pasidžiaugė, kad į konferenciją atvyko ir kitoms partijoms bei ideologinėms srovėms priklausančių Lietuvos ir užsienio atstovų. „Tokie susibūrimai yra padrąsinimas mums visiems, nepaisant tarpusavio skirtumų, nenusisukti nuo JAV ir R. Reigano idealų“, – teigė A. Ažubalis.

Inauguracinė konferencija „Saugumas Vidurio ir Rytų Europoje: NATO, Rusija ir tolesnis kelias“ yra pirmasis oficialus Lietuvoje pradėjusių veikti „Ronaldo Reigano namų“ renginys. Ronaldo Reigano namai – analitinis centras, vykdantis laisvės, demokratijos, laisvosios rinkos ir efektyvaus valdymo idėjų sklaidą, siekiant kurti geresnį valstybės valdymą ir žmonių gyvenimą Lietuvoje, Vidurio ir Rytų Europoje bei kaimyninėse šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bolševikas

Bolševikas portretas
Jungtinėms Valstijoms pavyko sėkmingai įtikinti europiečius, kad jiems reikia nuolatinio JAV dalyvavimo Europos reikaluose: „Amerikiečiai sukūrė istoriją, kad Europa negali be jų. Dėl to europiečiai tapo įkatais, neturėdami prieigos prie amerikiečių technologijų.“ Iš esmės amerikosai yra bailūs sutvėrimai.Jei tik koks Iranas ar Afganistanas turėtų ginkluotės apsiginti,tai pasaulio policinikai greitai sukištų galvas po matracais,o dabar dar galima paplėšikauti po demokratijos vėliava.

Copy

Copy portretas
NUSILEISKIME ANT ŽEMĖS IR PATYS OPAGALVOKIME...Kas yra iš tikrųjų ta NATO ir jos pagrindas JAV ? – tai apsišaukėlių ir nepelnytai susireikšminusių politikierių ir saldofonų mąstymo ir neteisėto veikimo recidyvai. Ką gero nuveikė NATO po įsikūrimo ? Keletas faktų. 1950-1953 m. JAV ir NATO sukėlė Korėjos karą – sukėlė suirutę ir paliko sugriautą šalį. JAV ir kitų valstybių kariuomenės įvedimas į pietų Vietnamą (1965–1973 m.) – sukėlė suirutę ir paliko sugriautą šalį. 1956 m. JAV ir NATO nepadėjo Vengrijos antitarybiniam sukilimui, ir taip paliko vengrus likimo valiai, bijodami konfliktuoti su TSRS 1956 M. JAV ir NATO nepadėjo Čekijai, „Prahos pavasario“ antitarybiniam sukilimui, ir taip paliko čekus likimo valiai, bijodami konfliktuoti su TSRS. 1980 m. JAV ir NATO nepadėjo Lenkijos antitarybiniam sukilimui, ir taip paliko lenkus Jaruzelskio valdžiai ir likimo valiai, bijodami konfliktuoti su TSRS 1991 m. sausio 12-14 d. JAV ir NATO nepadėjo apginti Lietuvos nuo tragiškų sovietinės agresijos įvykių, ir paliko Lietuvą likimo valiai, kadangi - nenorėdami patys kariaudami su Iraku dėl okupuoto Kuveito naftos interesų, vengdami konfliktuoti su jau griūvančia Gorbačiovo dar sunkiai tebevaldoma bet jau skylančia TSRS. Nuo 1994m. Zoknių kariniame oro uoste dislokuota NATO karinė oro policija. KLAUSIMAS – ar nors vieną kartą MATO naikintuvai perėmė, ar išvijo iš Lietuvos ( o tuo pačiu ir NATO kontroliuojamos oro erdvės ) bent vieną Lietuvos oro erdvės pažeidėją – lėktuvą ? Vieną kartą tik pakilo ir aplink paskraidė ir be perspėjimų išskristi lauk, tik patys ramiausiai nutūpė. O kitus kartus net pakilo. Nes neva ( JUOKINGAI SKAMBA ) VOS KELIAS MINUTES BUVO PAŽEISTA LIETUVOS ORO ERDVĖ. Tai kam tokie NATO naikintuvai reikalingi ? – nebent per NATO „menamas-mistines nepagrįstas išlaidas“ yra „išplaunami“ dideli pinigai.

Fabrizius

Fabrizius portretas
Užubalys prastai gaudosi užsienio politikoje. Nuo JAV tolsta visi, tik mes - akli kačiuka - siekiame to spenio pačiulpti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių