Azerbaidžano komunistai: šalin rankas nuo A.Paleckio

Lietuvos ambasada Azerbaidžane gavo šios šalis komunistų laišką, kuriame reiškiamas protestas dėl Socialistinio liaudies fronto lyderio, nuteisto už sovietų agresijos neigimą, Algirdo Paleckio teisinio persekiojimo.

Lietuvos diplomatai Azerbaidžano komunistų partijos centrinio komiteto laišką gavo praėjusią savaitę - dar prieš Vilniaus apygardos teismui antradienį paskelbiant, jog A.Paleckis yra kaltas dėl sovietų agresijos neigimo ir baudžiamas daugiau kaip 10 tūkst. litų bauda.

„Mes, Azerbaidžano komunistai, kategoriškai protestuojame prieš Lietuvos teisėsaugos institucijų vykdomą Socialistinio liaudies fronto pirmininko Algirdo Paleckio persekiojimą, kuris gina Lietuvos dirbančiųjų interesus kovoje prieš buržuazinius sovietinio periodo istorijos falsifikatorius. Mes kategoriškai prieš bet kokį naujausios istorijos falsifikavimą, o taip pat prieš bet kokį buržuazinį šiuolaikinio istorijos proceso traktavimą“, - rašoma laiške, kurio kopiją gavo BNS.

„Pareiškiame: šalin rankas nuo Algirdo Paleckio!!!“, - teigia Azerbaidžano komunistai.

„Dabar visos posovietės valstybės, išskyrus Baltarusiją, gavusios vadinamąją demokratiją ir nepriklausomybę, vadovaujamos buržuazinių Vakarų ėmė juodinti tuos gerus dalykus, kuriuos įgijo socialistinės santvarkos dėka. Ar tai ne juodas nedėkingumas iš jų pusės?“, - stebisi komunistai.

A.Paleckis baudžiamojon atsakomybėn patrauktas, kai 2010 metais žiniasklaidai pareiškė, jog 1991 metų sausio 13 dieną „saviškiai šaudė į savus“. Tai buvo pirmasis nuosprendis Lietuvos teismų istorijoje dėl Sovietų Sąjungos įvykdytos agresijos neigimo.

Šių metų sausio viduryje Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas konstatavo, kad A.Paleckis neturėjo tikslo neigti sovietų agresijos ir aukų. Tąkart teismas taip pat konstatavo, kad A.Paleckis išsakė ne asmeninę, o teisiamajame posėdyje įvardytų šaltinių nuomonę.Tačiau Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra šį nuosprendį apskundė.

Prokurorai prašė A.Paleckiui skirti vienerių metų laisvės atėmimo bausmę jos vykdymą atidedant dvejiems metams.Teisėja Regina Pocienė, antradienį skaitydama teismo nuosprendį, teigė, kad A.Paleckis „turėdamas tikslus neigti ir šiurkščiai menkinti 1991 metų agresijos faktą darė tai viešu ir užgauliu būdu“.

„Laisvė reikšti nuomonę ir įsitikinimus nesuderinama su nusikalstamais veiksmais“, - konstatavo teisėja.

A.Paleckis teigė, jog tikriausiai skųs nuosprendį.1991-ųjų sausio 13-ąją sovietų kariuomenei ir specialiesiems daliniams užimant Vilniaus televizijos bokštą bei Lietuvos radijo ir televizijos pastatą, žuvo 14, nukentėjo daugiau kaip 1000 beginklių žmonių.

Kariai tada neišdrįso pulti Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo, kuris 1990-ųjų kovo 11 dieną paskelbė apie atkurtą Lietuvos nepriklausomybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

imkite

imkite portretas
Pasiimkit Paleckiuka, mums smeizikas nereikalingas. Kas tik norit Azerbaidzanas, Rusija ir etc.

Eugenijus

Eugenijus portretas
Ir visdelto savi i savus saude!

www

www portretas
Su paleckiu KGB-istai žaidžia dvigubą žaidimą patys jį kursto po to patys vaidina "kietus patriotus" todėl žmonėms nereikėtų veltis į šitą š....ą .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių