A.Vidžiūnas pažeidė kelių eismo taisykles

Seimo narys Arvydas Vidžiūnas gavo kelių policijos pranešimą, kad pernai gruodį važiuodamas automobiliu gerokai viršijo greitį. Dėl to į Seimą gali būti kreiptasi dėl A.Vidžiūno teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Trečiadienį konservatorius A.Vidžiūnas išplatino trumpą pranešimą spaudai. „Esu informuotas Lietuvos kelių policijos tarnybos, kad, remiantis greičio matuoklio parodymais, pažeidžiau kelių eismo taisykles. Vėlų 2011 metų gruodžio 4-osios vakarą grįždamas iš savo apygardos buvau neatidus, nepastebėjau greitį ribojančių ženklų ir gerokai viršijau leistiną greitį“, - pranešė Seimo narys.

Jis portalui diena.lt tvirtino nežinojęs, kad viršijo greitį. „Sužinojau tik dabar, kai policija atsiuntė pranešimą, jog stacionarus greičio matuoklis užfiksavo pažeidimą“, - sakė politikas.

Greitis buvo viršytas maždaug pusšimčiu kilometrų per valandą. „Tame kelio Trakai-Vilnius ruože yra nustatytas 70 km/h greičio apribojimo ženklas. Nepastebėjau jo, nes visame kelyje šiaip galioja 90 km/h greitis. Todėl važiavau greičiau“, - pasakojo A.Vidžiūnas.

Stacionarus greičio matuoklis užfiksavo, kad Seimo narys važiavo 122 km/h greičiu.

Jo nuomone, „Dėl šito savo neapsižiūrėjimo labai apgailestauju. Vienintelis pozityvus dalykas gal tik tas, kad ši mano asmeninė situacija įrodo, jog greičio kontrolės ir prevencijos sistema, pareikalavusi nemažų investicijų, Lietuvos keliuose veikia gerai ir skaidriai“, - pridūrė A.Vidžiūnas.

Seimo narys patvirtino, kad dėl padaryto administracinio pažeidimo gali būti kreiptasi į parlamentą dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Pranešdamas apie savo padarytą nusižengimą A.Vidžiūnas pakartojo pernykštį buvusio Seimo vicepirmininko Algio Kašėtos veiksmą. Šis politikas irgi pranešė, kad kelių policija užfiksavo jo padarytą kelių eismo taisyklių pažeidimą, kai buvo gerokai viršytas greitis. Dėl to A.Kašėta atsistatydino iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų. Netrukus po to buvo panaikinta A.Kašėtos teisinė neliečiamybė ir jis nubaustas administracine tvarka.

2009 metų gegužės 20 dieną policija sustabdė A.Vidžiūną, vairuojantį savo automobilį Vilniuje. Tada alkoholio matuoklis užfiksavo, kad parlamentaro organizme - 0,83 promilės alkoholio. Leistina norma - 0,4 promilės.

Medikai politiko organizme, po pareigūnų patikrinimo praėjus 1,5 valandos, aptiko dar didesnį - 0,86 promilės - kiekį alkoholio.

Teismas paskelbė, kad A.Vidžiūnas už automobilio vairavimą neblaiviam nubaustas 1500 litų bauda ir jam atimta teisė 3 mėnesius vairuoti transporto priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Degutienė mano-kad-fntt-vadovas-turi-pats-pasitraukti-išpareigų...o ar Vidžiūnas antrą kartą pažeidęs Kelių eismo įstatymą nbeprivalo pasitraukti iš pareigų?

CHA

CHA portretas
Kur jie taip laksto "kruvini darbininkėliai" ? Šitą irgi reikia varyti velniop paskui Babilių.

Reikia

Reikia portretas
valyt sema nuo tokiu visu prisidirbusiu-zinom puikiai-ir ne tik uz greicio virsijima-sakieciai zino visus "tautos labui" nuveiktus darbelius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių