Avarijos liudininkai: V.Babilius neatrodė kaip ligonis

Avarijos sukėlimu įtariamas parlamentaras Vincas Babilius trečiadienį vėl nepasirodė Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo posėdyje, tačiau šįkart tai nesutrukdė teismui nagrinėti bylos.

Kaip per teismo posėdį informavo teisėjas Olegas Zaicevas, V. Babilius pateikė prašymą atidėti bylos nagrinėjimą motyvuodamas, kad spalį vyksiančiuose parlamento rinkimuose jis vėl kandidatuos į Seimą.

Tačiau teisėjas, remdamasis įstatymais, nusprendė, kad šis prašymas nepagrįstas, ir jo netenkino. Buvo nuspręsta bylą nagrinėti be V. Babiliaus, o jo nepasirodymą teisme vertinti kaip neatvykimą be svarbios priežasties.

„Jo kandidatavimas nėra kliūtis nagrinėti bylą“, - sakė teisėjas O. Zaicevas.

Teisėjas apklausė posėdyje gausiai susirinkusius nukentėjusiuosius ir liudytojus bei pranešė sprendimą skelbsiantis spalio 4 dieną.

V. Babilius, kaip įtariama, sukėlė avariją, per kurią atsitrenkė ir nepataisomai sugadino kitą automobilį bei apgadino šviesoforą, ir pasišalino įvykio vietos.

Posėdyje parodymus davė automobilį „Mazda 6“, į kurį, kaip įtariama, trenkėsi V. Babiliaus visureigis „VW Touareg“, vairuotojas Mindaugas Novikovas, su juo vykusi bendrakeleivė Ieva Murauskaitė, jaunuolio tėvas ir „Mazda 6“ savininkas Anatolijus Novikovas, įvykio liudytojas Donatas Blinkevičius, avarijos vietoje tuomet dirbę policininkai.

M. Novikovas pakartojo, ką sakęs anksčiau, kad eismo įvykį sukėlęs parlamentaras jam atrodė neblaivus ir siūlė 20-25 tūkst. litų už tai, jog nebūtų kviečiama policija, o nepataisomai sugadintas automobilis „Mazda 6“ būtų patrauktas nuo kelio. Tai patvirtino I.Murauskaitė, su V.Babiliumi telefonu po įvykio kaip automobilio savininkas kalbėjęs A.Novikovas, taip pat D.Blinkevičius.

Visi jie teisme teigė, kad V. Babilius neatrodė kaip ligonis ir nesiskundė prasta sveikata, nors pats parlamentaras aiškino, jog įvykio vietoje likti negalėjo dėl sveikatos problemų M. Novikovas prašė teismo skirti V. Babiliui griežčiausią nuobaudą.

Parlamentaras viešai yra pripažinęs kovo 19-ąją vairavęs automobilį, kuris pateko į avariją Vilniuje, tačiau neigė, kad prie vairo sėdo neblaivus.

Pasitraukimas iš eismo įvykio vietos užtraukia baudą vairuotojams nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių arba administracinį areštą nuo 15 iki 30 parų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

Kadangi už vieną iš pažeidimų - pasitraukimą iš įvykio vietos - numatomas ir areštas, pagal įstatymus būtina gauti Seimo sutikimą suvaržyti parlamentaro laisvę. Seimas tokį sutikimą davė. Konstitucijoje ir Seimo statute įtvirtinta nuostata, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė.

V. Babilius ne pirmą kartą teisiamas dėl eismo taisyklių pažeidimo. 2010 metų vasarą jis viršijo greitį ir už tai buvo nubaustas 1,5 tūkst. litų bauda bei trims mėnesiams neteko teisės vairuoti.


Šiame straipsnyje: Vincas Babilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
dar karta galim istikint teismu absurdiskumu ir seimunu savivale.Cia LIETUVA.Ir uz ji kazkas balsavo.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių