A.Valionis įstojo į socialdemokratų partiją

Buvęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis pernai gruodį buvo priimtas gruodį įstojo į Lietuvos socialdemokratų partiją (LSDP), rašo „Lietuvos žinios“.

Apie tai dienraščiui patvirtino LSDP Vilniaus miesto skyriaus atsakingoji sekretorė Aldona Kisiukėnienė.

„Kol kas apie galimus jo postus partijoje nediskutuojame. Jo statusas - paprastas narys“, - A.Valionio narystę apibūdino partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

A.Butkevičius taip pat pažymėjo neturintis duomenų apie A.Valionio vaidmenį sostinės socialdemokratų skyriuje ir teigė, kad bent iki artimiausio partijos suvažiavimo A.Valionis į centrines partijos struktūras įsilieti neturėtų.

„Jis dalyvauja mūsų politinio komiteto užsienio politikos klausimais pasitarimuose, diskusijose. Kaip turintis didžiulių administracinių gebėjimų šioje srityje jis išsako savo nuomonę“, - aiškino A.Butkevičius.

Pats A.Valionis sakė neketinantis dalyvauti rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose.

„Į Seimo rinkimus galvoju neiti. (...) Į partiją įstojau ir esu paprastas narys. Kol kas į jokias LSDP Vilniaus miesto skyriaus struktūras neįsitraukiau, bet visuose susirinkimuose stengiuosi dalyvauti. Daugiau neturiu ką pasakyti“, - teigė diplomatas, šiuo metu Užsienio reikalų ministerijoje einantis ambasadoriaus ypatingiems pavedimams pareigas.

Praėjusių metų pavasarį Lietuvos ambasadoje Rygoje dirbęs A.Valionis atsistatydino iš šio posto po prieštaringai vertinamų komentarų apie buvusio Latvijos prezidento Valdžio Zatlero sprendimą paleisti kaimyninės šalies parlamentą.

Praeityje A.Valionis buvo Naujosios sąjungos, kuri susijungė su Darbo partija, nariu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas

Kas  portretas
čia per minties viražai? "Valionis pernai gruodį buvo priimtas gruodį įstojo į Lietuvos socialdemokratų partiją"

Išmokit

Išmokit portretas
Išmokit rašyti, o paskui rašinėkit: Buvęs užsienio reikalų ministras Antanas Valionis pernai gruodį buvo priimtas gruodį įstojo į Lietuvos socialdemokratų partiją

rezervas

rezervas portretas
Sveikiname garbingąjį KGB rezervistą sugrįžus prie šaknų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių