A.Valinskui siūloma „neužsiminėti niekais“

Seimo nariai Gediminas Navaitis ir Erikas Tamašauskas Seimo valdybai įteikė oficialų pasiūlymą bent tris mėnesius „neužsiiminėti niekais“.

Pasak dviejų Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narių, Arūnui Valinskui ir visai Seimo valdybai šiuo metu nereikėtų užsiiminėti tokiais niekais kaip Seimo tualetų taisyklių nustatinėjimas ar bufeto meniu koregavimas.

Kaip pranešė nacionalinis transliuotojas, G.Navaitis ir E.Tamašauskas norėtų, kad vienas iš trijų svarbiausių valstybės asmenų užsiimtų reikšmingesniais valstybei darbais. „Siūlymas Seimo valdybai buvo oficialus. Mūsų manymu, minėti klausimai nėra svarbiausi. Dabar reikėtų kreipti dėmesį į Vyriausybės programą ir kitus esminius dalykus“, - sakė E.Tamašauskas.

Pasak parlamentaro, įvedus draudimus, jis pasijuto kaip mokinukas, kuriam yra nurodinėjama, kaip elgtis.

E.Tamašauskas teigė nemanantis, kad toks pareiškimas prieš koalicijos partnerį yra nekorektiškas, nes tai buvo tinkamas būdas išreikšti nuomonei. „Kokią kitą formą galėjau pasirinkti? Ateiti ir pasakyti į ausį? Manau, kad tai – dalykinis bendravimas“, - sakė E.Tamašauskas.

G.Navaitis taip pat teigia pasielgęs teisingai. „Visada būsiu dėkingas, jei man parodys, kur elgiuosi neracionaliai“, – nacionaliniam transliuotojui sakė G.Navaitis.

Pasak parlamentaro, siūlyme neprašoma uždrausti bufetų ir tualetų klausimų svarstymo, bet siūloma juos atidėti bent 3 mėn., kol bus padaryti svarbiausi naujos valdžios darbai.

A.Valinsko siūlymu buvo uždrausta prekiauti alkoholiu Seime, o žurnalistai nebegali filmuoti, fotografuoti bei įsinešti savo įrangos į Seimo viešojo maitinimo įstaigas, tualetus, rūkyklas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių