A.Valinskas įsivėlė į konfliktą su žurnalistu (papildyta)

Antradienį Seime prasidėjęs TV3 žurnalisto ir Seimo Pirmininko konfliktas neslopsta. Po trečiadienį įvykusio konfliktuojančių pusių susitikimo, parlamento vadovas pareiškė esą žurnalistas jam grasino. Tuo metu TV3 atstovai incidentą vadina nesusipratimu ir tikisi, kad konfliktas išsispręs taikiai.

Seimo Pirmininko atstovė spaudai šią pavakarę išplatino pranešimą, kuriame rašoma, kad A.Valinskas trečiadienį savo kabinete priėmė TV3 televizijos žurnalistą, kuris vakar per parlamento posėdį sukėlė rimtą incidentą. Tačiau, kaip rašoma A.Valinsko atstovės pranešime, vietoje atsiprašymo Seimo vadovas sulaukė žurnalisto grasinimo.

Vakar per naujosios Vyriausybės priesaiką Seimo posėdžių salės balkone dirbęs žurnalistas Aleksandras Zubriakovas, pasak A.Valinsko atstovės, sukėlė triukšmą ir sutrikdė priesaikos ceremoniją. Teigiama esą žurnalistas nereagavo nei į Seimo Pirmininko, nei į apsaugos darbuotojų pastabas, todėl šįryt jo elgesys buvo svarstytas Seimo valdyboje.

Svarstant galimybę panaikinti A.Zubriakovo akreditaciją, leidžiančią jam lankytis ir dirbti Seime, parlamento vadovas nusprendė išklausyti žurnalistą dėl nesusipratimo.

Seimo Pirmininko atstovės spaudai pranešime rašoma, kad susitikime A.Valinskas išgirdo tik kaltinimus, jog prašant netriukšmauti, A.Zubriakovui buvo trukdoma dirbti. Be to, vietoje atsiprašymo už incidentą, Seimo Pirmininkas esą sulaukė grasinimo. Stebint parlamento vadovo sekretoriatui, išeidamas žurnalistas neva pagrasino: „Jūs taip ilgai netempsit“.

Pakalbinti kito incidento dalyvio - TV3 žurnalisto portalui šiandien nepavyko. Televizijos atstovė spaudai Renata Keršienė sakė apie šiandien Seime įvykusį žurnalisto ir Seimo pirmininko konfliktą nieko negirdėjusi. Tačiau komentuodama antradienio vakare Seime įvykusį incidentą šį įvykį pavadino nesusipratimu.

„Transliacija prasidėjo normaliai, o Seimo priesaikos prasidėjo vėliau ir gavosi nesusipratimas. Abi pusės sureagavo nekonstruktyviai. Tikėkimės, kad viskas išsispręs taikiai ir viskas bus gerai", - kalbėjo R.Keršienė.

Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius komentuodamas antradienį įvykusį žurnalisto ir Seimo vadovo konfliktą sakė, kad dėl kilusio incidento labiausiai kalta Seimo kanceliarija.

„Manau, kad yra blogai organizuojamas Seimo darbas. Už tai yra atsakinga Seimo kanceliarija. Žurnalistams neturi būti trukdoma daryti savo darbo, Seimo nariams savo darbo. Seimo kanceliarija turi užtikrinti normalų darbą Seime. Šiuo atveju turėjo kalbėtis Seimo pirmininkas su kanceliarijos darbuotojais, kiek leidžia dabartinės sąlygos abiems šalims savo pareigas Seime atlikti netrukdomai", - sakė D.Radzevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių