Auga pasitikėjimas policija ir kariuomene

  • Teksto dydis:

Ir taip aukštas lietuvių pasitikėjimas policija bei kariuomene dar šiek tiek paaugo, rodo šeštadienį „Lietuvos ryte“ skelbiami visuomenės nuomonės apklausos rezultatai.

Didžiausią pasitikėjimą visuomenė ir toliau reiškia ugniagesiams – jų vertinimas per mėnesį nepakito ir siekia 91,6 proc.

Antrojoje vietoje išlieka policija, kuria pasitikintys nurodė 62,4 proc. respondentų, kovą taip teigė 61,5 proc. apklaustųjų. Keliais procentais pakilo ir pasitikėjimas trečiojoje vietoje esančia kariuomene, siekiantis 56,8 proc. (kovą – 53,4 proc.).

Daugiau žmonių pasitiki ir pasieniečiais, jų reitingas šį mėnesį siekia 44,2 proc. (kovą – 39,9 proc.) bei prezidento institucija – 48,4 proc. (46,4 proc.).

Tarp mažiausią pasitikėjimą turinčių institucijų išlieka Vyriausybė – 19,6 proc. (20 proc.), Seimas – 9,1 proc. (7,6 proc.) ir partijos – 7,1 proc. (5,2 proc.).

Reprezentatyvią apklausą visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ vykdė gegužės 5 - 13 dienomis. Jos metu apklausta 1030 Lietuvos gyventojų nuo 18 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kamparas

Kamparas portretas
Kodel mes turetume nepasitiketi savo kariuomene? Juk tai ne kokia okupantu armija... O del teisesaugos strukturu, noretusi didesnio pasitikejimo.

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Mums lieka tik kvailiai: Turkija neledžia aukštos kvalifikacijos pabėgėliams iš Sirijos išvykti į Europą. Kvailiai yra ir tie Lietuvoje, kurie entuziastingai užsirašė priimti daugiau pabėgėlių iš Sirijos, tikėdamiesi tokiu būdu pataisyti savo finansus. Ko laukti, juk dauguma protingų iš Lietuvos jau išvažiavo. Ir emigracija vėl greitėja, nes žmones neįkvėpia tai, ką daro valdžia. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

www

www portretas
Tokiu durnu apklausu kai apklause 1000 zmoniu ir jau daro isvadas, gali buti tik gyvenant durniu laive Lietuvoje, kai apklausit paprastu zmoniu 50 tukst. tada galit rasyti apie ju nuomones, policija pasitiki tik tie kurie ten dirba.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių