Audito išvados dėl nudegintų kūdikių paaiškės kitą savaitę

Valstybinės medicininio audito inspekcijos tyrimo išvados dėl Šiauliuose nudegintų devynių naujagimių turėtų paaiškėti kitą savaitę, ketvirtadienį sakė inspekcijos direktorė.

"Vakar grįžo mūsų ekspertė, tikrai ne šiandien ir ne rytoj turėsime išvadas. Dar laukiame išvadų iš laboratorijos, kad patvirtintų, koks buvo tas skystis", - BNS sakė Valstybinės medicininio audito inspekcijos direktorė Ramunė Navickienė.

Pasak jos, tyrimo rezultatai turi paaiškėti kitą savaitę, kai bus išanalizuota surinkta medžiaga, nustatyta, ar nebuvo pažeisti teisės aktai.

"Aišku, kitą savaitę (paaiškės išvados - BNS), bet dabar sunku pasakyti. Kai susidėlios visa medžiaga, matysim, ar reikia

klausimų papildomiems konsultantams, alergologo konsultacijų", - teigė R.Navickienė.

Antradienį sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas BNS sakė, kad tirpalas "Cutasept F" negalėjo būti naudojamas naujagimių tualetui.

Anot A.Čapliko, pačioje gamintojų rekomendacijoje buvo teigiama, kad naujagimių negalima valyti minėtų tirpalu. Tai esą buvo patvirtinta ir dokumentuose.

"Ligoninės administracija pripažino savo kaltę. Apskrities viršininkas dabar turės spręsti dėl nuobaudos ligoninės vadovui (Petrui Simavičiui - BNS)", - teigė ministras.

Laikinai nuo pareigų buvo nušalintos Šiaulių ligoninės Akušerijos-ginekologijos klinikos Naujagimių skyriaus vedėja Banga Vaitkevičienė ir to paties skyriaus administratorė Laima Liugienė. Pirmoji, kaip BNS sakė ligoninės atstovė spaudai Nijolė Jurgilienė, šiuo metu dirba gydytoja, antroji - slaugytoja.

Cheminius odos nudegimus kūdikiai patyrė, kai Šiaulių apskrities ligoninės medikai tirpalu nuvalė odelę už ausų, pažastyse ir kirkšnyse.

Pirmadienį kūdikiai buvo pervežti į Kauno medicinos universiteto klinikas.


Šiame straipsnyje: nudeginti kūdikiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių