Atvykstantieji gydytis vizas gaus lengviau

Užsienio reikalų ministro sudaryta darbo grupė pritarė, kad lengvėtų vizų išdavimas užsieniečiams, vykstantiems į Lietuvą gydytis ar sveikatinimo tikslais.

Pasak viceministrės, grožio procedūros į šią kategoriją nepatenka, tačiau lengviau vizą galėtų gauti norintys reabilitacijos Lietuvoje.

„Kalbame apie tuos užsieniečius, kurie gyvena Rusijoje, Baltarusijoje, Centrinės Azijos šalyse. Medicininis turizmas yra labai specifinė sritis, kadangi tai susiję ne tik žmogaus sveikata, bet ir su gyvybe. Yra įvairios situacijos, kai žmogaus gyvybei jau gresia pavojus, tad svarbu, kad vizų gavimas netaptų kliūtimi, kad žmogus galėtų atvažiuoti kuo anksčiau ir kuo greičiau būtų suteikta ta medicininė pagalba“, – sakė užsienio reikalų viceministrė Asta Skaisgirytė-Liauškienė.

Galutinį sprendimą dėl supaprastintų vizų išdavimo priims Vyriausybė. Tikimasi, kad naujoji tvarka įsigalios dar šiemet. Tai esą būtų naudinga Lietuvos ligoninėms, kur atvykę gydytis užsieniečiai susimokėtų už paslaugas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
kas ten tokie donorais patape ? :) sėkmės . Idomu būtu pamatyt kaip tas vizas dalins kuo konkrečiai remsis , viešbučiuose išpirktais numeriais už kuriuos negalės atsiimti pinigų , gydimo įstaigų paslaugų informaciją už kurias irgi susimokėjo iš anksto ir negalės atsiimti pinigų ? na tiesiog idomu , ar tai tik sugalvota tam kad kažkas be eilės galėtu pralys į priekį .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių