Atsikirsdami lenkų chuliganams, lietuviai internete surengė akciją „Lietuva myli Lenkiją“

  • Teksto dydis:

Lenkijai atsiprašius už lietuvius įžeidžiantį plakatą per futbolo rungtynes Poznanėje, žinomi Lietuvos politikos ir visuomenės veikėjai internete deklaravo paramą ir meilę kaimyninei šaliai.

Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose pradėjo plisti nuotraukos, kuriose žmonės fotografuojasi su plakatais "Lietuva myli Lenkiją".

Vienas iš idėjos autorių, Pasaulio ekonomikos forumo tinklo steigėjas Lietuvoje Mykolas Majauskas sakė, kad pyktis neatneštų jokios naudos.

"Suprantu, jog kartais pykti yra lengviau nei mylėti. Tačiau pyktis tik daro mus silpnesnius ir atima iš mūsų brangų laiką. Todėl paskatinome tokią iniciatyvą, kuri žaibišku greičiu tapo globalia", - BNS penktadienį sakė M.Majauskas, anksčiau ėjęs premjero Andriaus Kubiliaus patarėjo pareigas.

Jo teigimu, "bendra istorija ir dviejų tautų draugystė išugdė daug meilės, kuria tiesiog negalime nepasidalinti".

Pastarąją savaitę viešojoje erdvėje buvo plačiai komentuojamas incidentas, kai Poznanėje "Lech" klubo gerbėjai per futbolo rungtynes su Vilniaus "Žalgiriu" tribūnose išskleidė transparantą su užrašu "Lietuvių chame, klaupkis prieš lenkų poną".

Aukšti Lenkijos pareigūnai atsiprašė dėl šio incidento, o vietos prokuratūra pradėjo tyrimą.

Su plakatu nusifotografavęs Nepriklausomybės akto signataras, žurnalistas Rimvydas Valatka penktadienį sakė tikįs, kad lietuvių akcija parodys, jog už tautas negali kalbėti radikalai.

"Manau, kad tai yra labai gražus dalykas – modernių technologijų pagalba žmonės pasako, kad ne visi dar yra išprotėję šiose dviejose valstybėse ir kad tarp mūsų yra daug daugiau bendro", - BNS sakė R.Valatka, naujienų portalo 15min.lt vyriausiasis redaktorius.

Prie akcijos prisijungę Seimo nariai BNS sakė, kad geranoriška reakcija padės sumažinti įtampą, kurią bando kurstyti chuliganai.

"Jei į ta plakatą atsakytume agresija ar protestais, tai neduotų rezultatų. Geriau geranoriška ironija. Manau, kad agresijos lygis turėtų nukristi", - teigė konservatorius Mantas Adomėnas.

"Pykčiai ir bandymai keršyti arba ieškoti ne visai pozityvių sprendimų šitoje situacijoje nėra gerai. Manau, kad į chuliganiškus elgesius geriau reikia atsakinėti tokiu netradiciniu būdu", - jam antrino socialdemokratas Juras Požela.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marij\a

Marij\a portretas
Kodel tokie pikti komentarai? Gsl kamuoja kompleksai? As myliu Lenkija:)

pritariu!

pritariu! portretas
Lietuva myli Lenkiją!

nekalbėkit

nekalbėkit portretas
už visus, ypač kai inspiruojami kažkokie, atseit, auklėjimo nuostatai. Aš apie lenkus turiu savo nuomonę ir nepritariu tokiam lenkus mylinčiam plakatui. gal mums reikia dar ir atsiprašyti, kad kažkokie niekšai sugebėjo mus įžeisti?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių