Atsargiai, jaunos mamytės: būkite pasirengusios draudimo pinklėms

Praėjus metams po vaiko gimimo mama sulaukia skambučio iš draudėjo su sveikinimu gimtadienio proga ir pasiūlymu apdrausti vaikelį. Suglumusi moteris nesupranta, iš kur draudėjas sužinojo apie vaiko amžių ir turi jos kontaktus. Su tokia situacija susidūrė dvi kalbintos mamytės. Tuo metu kalbintas draudimo brokeris tikina, kad mažylių mamytes susižvejoja forumuose ir skelbimų portaluose.
Vilnietė Irma (vardas pakeistas) šiuo metu džiaugiasi sparčiai augančia daugiau nei metukų dukryte. Tačiau ne taip ir seniai jai teko slapstytis nuo įkyraus draudimo brokerio, rašo delfi.lt.

Raudonojo kryžiaus ligoninėje gimdžiusi moteris teigia, kad po dukros pirmojo gimtadienio sulaukė skambučio iš vyro, kuris pasveikino sulaukus pirmųjų metukų ir pradėjo siūlyti vaikui investicinį draudimą.
„Jis sakė, kad, pasirodo, vaikui visus metus galiojo nemokamas SEB draudimas, o dabar galiu geromis sąlygomis jį prasitęsti“, - pasakojo nieko apie tai nežinojusi moteris.

Irmai pasiteiravus, iš kur brokeris gavo jos kontaktus, išgirdo atsakymą, kad ji kažką pasirašė ligoninėje.

„Pagimdžiau ryte, visą naktį nemiegojau. Kiek pamenu, į palatą man atnešė popierinę dėžutę, kur buvo dovanėlės gimdyvei ir kūdikiui. Prašė pasirašyti, kad gavau dovaną. Gal ten kažką pasirašiau. Buvau gimdžiusi prieš kelias valandas – bemiegė naktis, nukritęs spaudimas, vaistai veikia, emocijos. Tikrai negalėjau susigaudyti kas ko prašo pasirašyti“, - teigė mergaitės mama.
Jauna mama tvirtino, kad su SEB jokių reikalų neturi, todėl niekaip negali įsivaizduoti, kaip į rankas brokeriui pateko jos asmeniniai duomenys.

Sostinės gyventoja pasakojo, kad sunku buvo atsikratyti įkyriai draudimą siūlančio vyro. „Skambino gal dešimt kartų, siuntė elektroninius laiškus. Atrodė, kad nenori paleisti“, - sakė Irma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių