Atliekamas patikrinimas dėl karininko, kuris vairavo neblaivus

Karinės jūrų pajėgos atlieka tarnybinį patikrinimą dėl karo laivo „Kuršis“ artilerinės dalies vado, kurį policija pranešė nustačiusi vairavusį neblaivų.

Patikrinimas turėtų būti baigtas per mėnesį, BNS informavo kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Skomantas Povilionis.

„Šiuo metu dėl minėto karininko Karinės jūrų pajėgos yra pradėjusios tarnybinį patikrinimą. Per jį turėtų būti nustatyta, ar šis karininkas nepažemino kario vardo. Jei paaiškės, kad karys iš tiesų automobilį vairavo neblaivus ir savo veiksmais pažemino kario vardą arba diskreditavo krašto apsaugos sistemos institucijas jam neišvengiamai bus taikoma drausminė atsakomybė“, - BNS sakoma S.Povilionio atsiųstame atsakyme.

Į klausimą apie karininkui gresiančias sankcijas, S.Povilionis teigė, kad automobilio vairavimas išgėrus kariuomenėje vertinamas „labai griežtai“.

„Kariuomenės vadovybė jau ne kartą yra išsakiusi savo poziciją, kad įstatymus pažeidinėjantiems žmonėms kariuomenėje ne vieta“, - teigė kariuomenės atstovas.

„Kario vardo pažeminimas arba krašto apsaugos sistemos institucijų diskreditavimas yra laikomas šiurkščiu drausmės pažeidimu, už kurį profesinės karo tarnybos kariams yra skiriama viena iš šių drausminių nuobaudų: tarnybinio atlyginimo sumažinimas, karinio laipsnio pažeminimas, atleidimas iš tarnybos“, - teigė jis.

Policija pranešė, kad praėjusį šeštadienį Šiauliuose buvo sustabdytas automobilis, kurio vairuotojas - KJP Karo laivų flotilijos laivo „Kuršis“ artilerinės dalies vadas leitenantas D.V. - buvo neblaivus.Policijos teigimu, 1984 metais gimusiam karininkui nustatytas 1,97 prom. alkoholio siekiantis girtumas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių