A.Šustauskas prašo prieglobsčio Amerikoje

Kovotojų už Lietuvą sąjungos lyderis Vytautas Šustauskas mano esąs persekiojamas dėl pareikštos nuomonės apie įvykius Garliavoje ir prašo politinio prieglobsčio Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), rašo „Lietuvos žinios“.

Vilniuje įsikūrusiai JAV ambasadai V.Šustauskas praėjusią savaitę elektroniniu paštu išsiuntė į anglų kalbą išverstą laišką, kuriame teigia esąs persekiojamas Lietuvos pareigūnų, esą neadekvačiai sureagavusių į jo nuomonę apie įvykius Klonio gatvėje kovo pabaigoje, ir paprašė, kad JAV suteiktų jam politinį prieglobstį.

Į teisėsaugininkų akiratį V.Šustauskas pateko tuomet, kai po bandymo išgabenti Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukrą iš jos tetos Neringos Venckienės namų Kovotojų už Lietuvą sąjunga penkioms valstybinėms institucijoms – prezidentūrai, Seimui, Vyriausybei, Vidaus reikalų ministerijai ir Generalinei prokuratūrai – išsiuntė rekomendacijas, kaip esą civilizuotai turėtų būti sprendžiamas jautrus klausimas.

Šio kreipimosi autoriai perspėjo, esą nepadarius to tinkamai visuomenėje, kils pasipiktinimas ir gali būti pralietas kraujas. V.Šustauskas buvo iškviestas į apklausą Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Jis sužinojo, kad Generalinė prokuratūra yra inicijavusi baudžiamąją bylą už visuomenės kurstymą.

Politiko teigimu, tai jam „kvepia persekiojimu už nuomonę“. Politikas tikisi, jog sprendimą dėl prieglobsčio suteikimo amerikiečiai priims greičiau, nei bus išnagrinėta minėta baudžiamoji byla ir jis bus pasodintas už grotų.

Anot dienraščio, kol kas neaišku, ar V.Šustausko prašymas dėl politinio prieglobsčio suteikimo bus priimtas nagrinėti. Tokio klausimo svarstymas galėtų trukti kelerius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Šustausko cirkas,gal vėl užsimanė kandidatuoti į seimą?Kas gina mergaitę,tie tokių cirkų nekrečia ir nuosekliai saugo mergaitę Klonio gatvėje.Tiems žmonėms didelė padėka ir pagarba.

Vytautui

Vytautui portretas
O tai kas tada kovos už Lietuvą?

Vargas

Vargas portretas
Vargas nelaimėliui dėl proto stokos . Prieš keletą metų Valinsko laidoje "Korida" Šustauskas sakė , kad tvarka Seime tik tada bus , kai sukalens kalašnikovai. Tada jam viskas kažkaip gerai baigėsi . O šį syk jau paraku pakvipo? Ne Amerikoj , o Pakistane reikia jam ieškoti prieglobsčio , ten dar yra bin Ladeno pasekėjų :-)
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių