A.Sekmokas VAE projektu tikisi sudominti ES bendroves

Naujos Visagino atominės elektrinės (VAE) projektas galėtų sudominti didžiąsias Europos Sąjungos energetikos bendroves, tikisi energetikos ministras Arvydas Sekmokas. Pasak jo, derybos su latviais ir estais vyksta „dėl kiekvienos akcijos“.

„Mums visiškai yra patrauklu ir įdomu kiti dalyviai. Jeigu lenkai dalyvautų, kodėl gi ne? Aišku, tomis pačiomis sąlygomis. Tikėtina, kad interesą gali rodyti didžios Europos Sąjungos energetinės bendrovės. Tai mums labai svarbu, kad mes turėtume laisvės laipsnių pritraukti kitus dalyvius - manevruoti akcijomis“, - antradienį susitikime su opozicijai priklausančiais „tvarkiečiais“ sakė A.Sekmokas.

Anot jo, derybos su estais ir latviais toliau vyksta, bet jos nėra paprastos ir lengvos, „kiekviena šalis nori kuo daugiausia naudos sau“.

„Turėdami daugiau šalių suinteresuotų dalyvauti, mes sukurtume tam tikrą konkurenciją ir turėtume palankesnes sąlygas. Ten nėra labai dideli skirtumai, bet ir nedidelis skirtumas išsiverčia į milijonus“, - kalbėjo energetikos ministras.

Lietuva turėtų valdyti 34 proc. būsimos naujos elektrinės valdymo įmonės akcijų, kitų akcininkų dalis kol kas yra derybų objektas. Latvijos bendrovė „Latvenergo“ paskelbė norinti ne mažiau kaip 20 proc. akcijų, į tokią pat dalį pretenduoja ir „Eesti energia“, nors oficialiai ši informacija nėra patvirtinta. Dalis VAE akcijų turėtų priklausyti ir strateginiam investuotojui - Japonijos koncernui „Hitachi“.

Premjeras Andrius Kubilius praėjusią savaitę užsiminė, kad į projektą galėtų būti kviečiami ir privatūs Lietuvos investuotojai - įmonės ar gyventojai. Anot jo, tai esą numatys naujos branduolinės elektrinės verslo planas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gebelsas

gebelsas portretas
Sekmokas molodec...\ zadejo pigias dujas....

Disproporcija

Disproporcija portretas
Energetika - ekonomikos priedėlis, todėl reikia žiūrėti ne į akcijas, o į praktinę vertę.

A

A portretas
Blogai, kai tokie svarbūs dalykai tampa tikėjimo objektais..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių