Ar visos aukštosios mokyklos laikosi susitarimo dėl stojamojo balo?

  • Teksto dydis:

Visi universitetai ir beveik visos kolegijos bendrojo priėmimo pirmajame etape laikosi susitarimo dėl stojamojo slenksčio, skelbia Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

„Džiugu, kad šiemet visi universitetai ir beveik visos kolegijos pirmą kartą solidariai taikė sutartą stojamąjį balą: ne mažiau kaip 3 į universitetus ir ne mažiau 1,6 į kolegijas. Tai turėjo įtakos ir priimamų studentų skaičiaus mažėjimui, tačiau priimtieji yra geriau pasirengę studijoms, taip pat ir į mokamas vietas“, – ŠMM pranešime teigia švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Vienintelė Marijampolės kolegija į valstybės nefinansuojamas vietas pakvietė studentų, turinčių prastesnius rezultatus. Žemesnį stojamąjį balą taikė ir pora nevalstybinių kolegijų.

Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacija bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) pirmadienį paskelbė, kad pirmajame priėmimo etape studijuoti Lietuvos aukštosiose mokyklose pakviesta per 22 tūkst. studentų, iš jų valstybės finansuojamose ir su studijų stipendijomis vietose – apie 14 tūkstančių.

Daugiausia kvietimų studijuoti valstybės finansuojamose vietose sulaukė stojantieji į Vilniaus (2 tūkst. 662), Kauno technologijos (1 tūkst. 610) ir Vilniaus Gedimino technikos (1 tūkst. 306) universitetus. Kolegijose daugiausia kvietimų studijuoti valstybės finansuojamose vietose sulaukė stojantieji į Vilniaus (1 944), Kauno (1 487), Vilniaus technologijų ir dizaino (593) kolegijas.

Sutartys su pakviestaisiais studijuoti aukštosiose mokyklose bus sudaromos nuo antradienio iki ketvirtadienio.

Suvedus pirmojo etapo rezultatus, bus skelbiamos likusios laisvos vietos universitetuose ir kolegijose. Tolesnis priėmimas į aukštąsias mokyklas vyks iki rugpjūčio 24-osios.

Aukštųjų mokyklų nustatytus reikalavimus, taip pat švietimo ir mokslo ministro nustatytus minimalius rodiklius valstybės finansuojamoms vietoms užimti ar studijų stipendijai gauti tenkino 25 tūkst. 322 bendrojo priėmimo į universitetus ir kolegijas sistemoje užsiregistravę asmenys (pernai – 27 tūkst. 757), iš jų 15 tūkst. 169 – šių metų abiturientai.


Šiame straipsnyje: stojamiejistudijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių