Ar A. Šedžius verks nuo verkiančios mergaitės skulptoriaus?

  • Teksto dydis:

Šiauliuose politikai ir toliau nesutaria, kiek kainavo skulptoriaus Gintauto Lukošaičio sukurta skulptūra, kuri vaizduoja verkiančią mergaitę. Politikas Andrius Šedžius laidoje KK2 yra sakęs, kad skulptūra be galo brangi ir nereikalinga, tuo metu menininkas jaučiasi įžeistas bei prašo, kad A. Šedžius atsiprašytų jo ir miesto, kadangi suklaidino visuomenę ir pateikė netikslią skulptūros kainą.

„Aš prašau pono A. Šedžiaus atsiprašyti ne dėl savęs, o dėl miesto“, - 19 val. 30 min. laidoje KK2 šį trečiadienio vakarą per LNK sakys G. Lukošaitis.

Skulptorius sako, kad A. Šedžius klaidino žmones, kadangi įvardino neteisinga skulptūros kainą: „Kainavo 10 426 litus, o buvo pasakyta, kad 40 000 litų. Ši suma labai skiriasi. Nežinau, ko ponas Šedžius siekia, bet manau, kad mano reikalavimas ištaisyti šitą netikslumą yra reikalingas ne man, o miestui“.

Tačiau anot A. Šedžiaus, tiksli skulptūros suma yra ne tokia, kokią nurodo G. Lukošaitis: „Aš tikrai turėčiau atsiprašyti pono Lukošaičio, nes įvardinau netikslią sumą, ten buvo įvardinta 40 000 litų suma, tai aš noriu atsiprašydamas patikslinti, kad skulptūra „verkianti mergaitė“ Šiaulių miesto mokesčių mokėtojams kainavo 35 998 litus, tai čia yra tiksli suma ir aš labai atsiprašau, kad suapvalinau ją ir pasakiau netiksliai“.

Šiaulių politikas KK2 žurnalistams sakė, kad yra sulaukęs net ir grasinimų iš paties G. Lukošaičio: „Aš gavau begalę grasinamų laiškų ir man buvo paskambinta, ir pats Lukošaitis paskambinęs grasino, kad paduos mane į teismą, aš turiu ir elektroniniu paštu gautus laiškus, kur man yra netgi skiriamos paskutinės dienos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių