Ar prievartautojams bus uždrausta dirbti su vaikais?

  • Teksto dydis:

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė patobulintą įstatymo pataisų projektą, kuriuo siūloma įtvirtinti draudimą su nepilnamečiais dirbti asmenims, kurie buvo teisti už seksualinio pobūdžio nusikaltimus prieš vaikus.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija parengė patobulintą įstatymo pataisų projektą, kuriuo siūloma įtvirtinti draudimą su nepilnamečiais dirbti asmenims, kurie buvo teisti už seksualinio pobūdžio nusikaltimus prieš vaikus.

Pirmasis bandymas projektą pateikti Seime buvo nesėkmingas, kai kuriems parlamentarams baiminantis, esą taip bandoma įteisinti „pasirenkamą lytį“. Projekte buvo numatyta, kad vaikas turi būti apsaugotas nuo nusikalstamų veikų „seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui“. Šią nuostatą ministerija keičia nuoroda į Baudžiamąjį kodeksą.

Į įstatymą siūloma įrašyti, kad vaikas turi būti apsaugotas nuo nusikalstamų veikų, nurodytų Baudžiamojo kodekso XXI skyriuje. Šiame skyriuje yra numatyta baudžiamoji atsakomybė už „nusikaltimus ir baudžiamuosius nusižengimus žmogaus seksualinio apsisprendimo laisvei ir neliečiamumui“.

Pataisos teikiamos įgyvendinant Europos Sąjungos direktyvą dėl kovos su seksualine prievarta prieš vaikus, jų seksualiniu išnaudojimu ir vaikų pornografija.

Pataisomis siūloma įstatymą papildyti nuostata, kuria tiesiogiai uždraudžiama už seksualinius nusikaltimus prieš vaikus teistiems asmenims dirbti darbą vaikų socialinėse, sveikatos priežiūros, švietimo įstaigose ir organizacijose, taip pat draudžiama verstis individualia veikla, jeigu ji tiesiogiai susijusi su prižiūrimų vaikų auklėjimu ar jų saugumo užtikrinimu. Draudimas galiotų nepriklausomai nuo to, ar asmens teistumas yra išnykęs, taip pat jis nepriklausytų darbo funkcijų minėtose įstaigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
Kodėl tokia vaikų teisės apsauga yra vangi ? , manau , kad lemia pinigų trūkumas ______gali kiek nori priimti įstatymų ,dėl vaikų apsaugos ,bet kai reikia nuskriaustą ,išprievartautą ,priluptą vaiką , paimti iš šeimos ar šeimynos ,ar vaikų namų , jo nėra kur apgyvendinti ,arba prasideda teismų maratonai su skriaudikais ,kurie meta didelius pinigus, kad apgintu savo gaunamas valstybinęs išmokas ,kurias gauna iš valstybės už globojamus nuskriaustus vaikus ir čia iškyla vaikų valstybinei apsaugai dilema , pasipelnyti iš skriaudikų ar gelbėti vaikus iš nepriežiūros ,tuo labiau ,kad valstybinė vaikų priežiūra neturi kur padėti nuskriaustųjų vaikų ir pripažinti savo nepriežiūrą , klaidas ,bei aplaidų savo darbą su šeimynomis ir vaikų namais .Siūlau pasidomėti ,kaip baigėsi byla ,kai šeimynos " Juredita " globėja išplakė neigalią 12 metų mergaitę ,ji ir toliau globoja kitus

jei

jei portretas
su vaiku dirba tas,kurį teismas pripažino kaltu skriaudžiant vaiką darželyje, tai dirbs ir prievartautojai

varna

varna portretas
Tikrai neuždraus, nes tie, kurie tai sprendžia labai mėgsta taip pasižaisti ir atjaus savo iškrypusius brolius
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių