Ar ministrai turėtų sumokėti už neteisėtus atleidimus iš savo kišenės?

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas ketvirtadienį pradeda nagrinėti bylą dėl ministrų asmeninės materialinės atsakomybės už jiems pavaldžių darbuotojų neteisėtą atleidimą ir kitus neteisėtus veiksmus.

Išaiškinimo šiuo klausimu paprašė Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas, nagrinėjantis buvusio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio skundą. Pastarasis ginčija įpareigojimą sumokėti per puspenkto tūkstančio eurų už Valstybės tarnybos departamento direktoriaus Osvaldo Šarmavičiaus atleidimą.

Teismai konstatavo, kad atleidimas buvo per griežta nuobauda, įvertinus direktoriaus pažeidimus.

Konstitucinis Teismas turėtų išaiškinti, ar Konstituciją atitinka Vyriausybės įstatymas, tiesiogiai nenumatantis ministro materialinės atsakomybės.

Pirmosios instancijos teismas prieš daugiau nei dvejus metus nurodė R. Palaičiui atlyginti žalą remdamasis kitu teisės aktu – Valstybės tarnybos įstatymu. R. Palaitis teigia, kad jam kaip politikui šis įstatymas negali būti taikomas.

R. Palaičio skundą gavęs Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas mano, kad ministro atsakomybės klausimai privalo būti įtvirtinti Vyriausybės įstatyme, o šių nuostatų nebuvimas reiškia, kad įstatymas neatitinka Konstitucijos.

Konstitucinis Teismas bylą nagrinės rašytinio proceso tvarka, vieši posėdžiai nebus rengiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
KOL už savo veiksmus nebus nuteistas q'b, visa kita - tik dėmesio nukreipimo manevras.

Vile

Vile portretas
Jeigu visi, ne tik ministrai, apmoketu is savo kisenes neteisetus darbuotoju atleidimus, gal nebutu tiek susidorojimu. Cia daugiau liecia paprastesnius darbuotojus, kurie nelabai ir i teisma gali kreiptis - kisene neleidzia. Manau, kad seniai valdininkai ir politikai turi atsakyti uz savo sprendimus. Kodel mes visi, mokesciu moketojai, turime moketi uz ju klaidas? Manau, kita karta ir ne klaidas. Tegul susimoka, tada du kart pagalvos!

arte

arte portretas
Manyčiau, kad tikrai turėtų atsakyti už savo veiksmus. Ir ne tik dėl darbuotojų atleidimo. Kiek Lietuvoje buvo priimta valstybei žalingų įstatymų, reformos atnešusios vien nuostolius. O niekas nei už nieką neatsako. Jeigu būtų asmeninė atsakomybė, bijotų rengti reformas, kurios naudingos tam tikrai grupei žmonių.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių