Ar Jehovos liudytojai gali būti atleisti nuo karinės tarnybos?

  • Teksto dydis:

Konstitucinis Teismas pirmadienį nagrinės bylą, ar nuo karinės tarnybos gali būti atleisti dvasininkai iš religinių bendruomenių, kurioms Lietuva nėra suteikusi tradicinės bendruomenės statuso.

Išaiškinimo paprašė Vilniaus apygardos administracinis teismas, nagrinėjantis Jehovos liudytojo skundą dėl kariuomenės atsisakymo jį atleisti nuo karinės tarnybos.

Pagal įstatymą, nuo karo prievolės atleidžiami tik tradicinių religinių bendruomenių ir bendrijų dvasininkai. Jehovos liudytojai tokio statuso Lietuvoje turi.

Sostinės teismas mano, kad toks skirtumas nėra objektyviai pateisinamas, todėl įstatymo nuostata gali prieštarauti Konstitucijai.

Konstitucinis Teismas bylą nagrinės rašytinio proceso tvarka.

2011 metų duomenimis, Lietuvoje buvo apie 3 tūkst. Jehovos liudytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidute

Vidute portretas
Biblija daug kartų perašyta, taisyta ir nėra garantijos, kad ją pačią rašė šviesuoliai, o ne tamsuoliai. Ir dabar biblija laikoma kaip tiesos skleidėja. Ir nekeista, kad mažai kas pasitiki biblijos tiesomis.

Vidis

Vidis portretas
Kam mums tokia religine bendruomenė, kuri kitus išnaudoja. Jai nereikia gintis, o turi ginti kiti ir taip dar daugiau neteisybiu (kiti turi galėti, o tos bendruomenės nariai negali ir taip ant visų ,, kampų,,. Gal geriau jai kurti savo valstybę?

...

... portretas
O katalikų dievas žudyt leidžia?.. kam mums žudymus skatinanti religija?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių