Ar galima pase naudoti savo atsineštą nuotrauką?

Jeigu keičiantis pasą žmogus yra nepatenkintas nei viena iš trijų pasų skyriuje padarytų nuotraukų, galima atnešti kitur padarytas nuotraukas. Taip sako Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

LRT RADIJO klausytoja keičia pasą ir yra nepatenkinta pasų skyriuje padaryta nuotrauka. „Keičiant pasą Migracijos departamente daromos juodai baltos nuotraukos, kurios yra labai negražios. Pasiklaususi Migracijos departamento darbuotojos, ar galima pasą gaminti su spalvota nuotrauka, gavau atsakymą, jog gaminamos tik juodai baltos nuotraukos. Tačiau ant jos stalo mačiau gražias spalvotas jaunų žmonių nuotraukas. Ar negalima pasidaryti spalvotos nuotraukos ir ją naudoti pase?“ – klausia ji.

R. Matonio teigimu, pase naudoti savo atsineštą nuotrauką galima, tačiau pase spausdinamos tik nespalvotos nuotraukos.

„Pagal taisykles migracijos skyriuje nuotrauka yra daroma tris kartus. Jei žmogui nepatinka nei viena iš šių nuotraukų, jis gali atsinešti dvi papildomas savo nuotraukas. Nesvarbu, ar nuotrauka spalvota, ar ne, dokumente nuotrauka bus nespalvota. Tačiau tokį norą reikia pareikšti prieš pradedant gaminti pasą. Jei dokumento gamyba jau prasidėjo, keisti nuotraukos nebegalima“, – teigia R. Matonis.


Šiame straipsnyje: pasasnuotraukaasmens dokumentas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių