Ar didinti Širvintų rajono mero algą, spręs baigiantys kadenciją

  • Teksto dydis:

Teismo įpareigojimas padidinti Širvintų rajono mero pareiginės algos koeficientą bus svarstomas paskutiniame šios tarybos posėdyje kovo pabaigoje, sako pareigas paliekantis miesto vadovas Vincas Jasiukevičius.

„Bus paruoštas sprendimo projektas, ir kaip taryba nubalsuos, taip ir bus, nieko nežinau į priekį. Aišku, bus dar šios tarybos posėdyje, kaip nebus - Vyriausybės atstovas kitaip duos į teismą vėl. Kaip bus, nežinau, bet sprendimą teisės departamentas ruošia“, - BNS sakė V.Jasiukevičius.

Pasak jo, paskutinis šios tarybos posėdis numatomas kovo 26-ąją.

Kadenciją baigiantis save rinkimuose pats išsikėlęs meras nebuvo perrinktas į naująją savivaldybės tarybą. 

Padidinti 2009-ųjų rugsėjį patvirtintą mero pareiginės algos koeficientą, vadovaujantis Konstitucinio Teismo sprendimu dėl algų tarnautojams ir politikams atstatymo, praėjusią savaitę įpareigojo Vilniaus apygardos teismas.

Į teismą dėl įstatymų nevykdymo prieš metus kreipėsi Vyriausybės atstovas Audrius Skaistys, nes Širvintų rajono taryba net du kartus nesugebėjo priimti sprendimo: V.Jasiukevičiui nusišalinus nuo balsavimo, tarybos narių balsai abukart pasiskirstė po lygiai.

Meras teismo sprendimu taip pat įgijo teisę į kompensaciją. Pasak jo paties, nuo praėjusių metų sausio iki šių metų vasario jam už taip ir nepadidintą pareiginės algos koeficientą priskaičiuota apie 6 tūkst. litų (apie 1,7 tūkst. eurų).

„Kokį sprendimą teismas priėmė, toks ir yra - jis normalus“, - įvertino savivaldybės vadovas.

Iki šiol jis teigė gaudavęs apie tūkstančio eurų atlyginimą „į rankas“.

V.Jasiukevičius iki 2011-ųjų priklausė Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams, tačiau jau prieš ketverius metus partiją paliko ir rinkimuose dalyvavo kaip nepriklausomas kandidatas.

Šiuose savivaldos rinkimuose taip pat pats save išsikėlęs V.Jasiukevičius surinko 6,5 proc. rinkėjų balsų ir liko penktas iš aštuonių kandidatų.

Antrajame rinkimų ture susirungs daugiausia (beveik 45 proc.) rinkėjų balsų surinkusi „darbietė“, savivaldybės tarybos narė Živilė Pinskuvienė ir per 13 proc. balsų pelnęs socialdemokratas, dabartinis vicemeras Andrius Juzonis.

Abu kandidatai BNS tvirtino, jog teismų sprendimus įgyvendinti būtina ir dėl to palaikysiantys sprendimą didinti mero algą.

Savivaldos rikimuose Širvintų rajone daugiausia mandatų (9) gavo Darbo partija, taip pat į tarybą išrinkti po tris socialdemokratų ir Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) atstovus. Du mandatus gavo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, po vieną - Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, Liberalų sąjūdžio, Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų politikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių