Per aplinkosaugininkų reidą tvorų ir nelegalių statinių neaptikta

Aplinkosaugininkai surengė reidą Trakų apylinkėse, kurio metu tikrino, ar šio krašto paežerėse nedygsta tvoros bei kiti nelegalūs statiniai. Pareigūnai turi gerų žinių - per kelias valandas trukusį reidą naujai dygstančių tvorų ar kitų nelegalių statinių neaptikta.

Per reidą taip pat buvo apžiūrėtos vietos ir sodybos, kurių savininkai nelegalias tvoras buvo pasistatę anksčiau. Norėta įsitikinti, ar įvykdyti aplinkosaugininkų reikalavimai nugriauti tvoras, ar vietoj jų nekyla naujos ir pan.

“Fiksuojame naujus pažeidimus, tačiau nepamirštame ir senų. Juolab, jog esama pavyzdžių, kai nelegalią tvorą pastatęs žmogus sumoka baudą, statinį nugriauna, o vėliau patyliukais renčia iš naujo. Turiu nuliūdinti tokius „gudruolius”, nes aplinkosaugininkai buvusių pažeidėjų nepamiršta. Siekiame užkirsti kelią naujiems pažeidimams, tačiau taip pat kontroliuojame, kad nesikartotų seni”, - pranešime spaudai cituojamas aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Reide dalyvavo Aplinkos ministerijos atstovai, taip pat Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento (VRAAD) bei Trakų rajono agentūros specialistai.

VRAAD direktoriaus Rolando Masilevičiaus teigimu, kelias valandas trukusio reido metu naujai dygstančių tvorų ar kitų nelegalių statinių neaptikta.

Patikrinus kelias vietas, kuriose anksčiau buvo užfiksuotos nelegalios statybos, nustatyta, jog jų padariniai pašalinti.

Tarp jų - sodyba prie Totoriškių ežero, kurios savininkas - vienos bendrovės direktorius. 2008 metais jam už ežero apsauginės juostos neteisėtą užtvėrimą skirta 500 litų bauda ir surašytas privalomas nurodymas pašalinti tvorą. Tvora pašalinta, naujų statinių šalia sodybos nėra.

Kitos bendrovės direktoriui, atsakingam už plėtros investicijas ir turinčiam sodybą prie Skaisčio ežero, praėjusiais metais už ežero apsauginės juostos neteisėtą užtvėrimą skirta analogiška bauda bei surašytas privalomas nurodymas pašalinti tvorą. Tvora pašalinta, naujų statybų šalia sodybos nėra.

Pasak R.Masilevičiaus, reido metu prie Akmenos ežero užfiksuota neteisėtai užtverta Akmenos ežero apsauginė juosta bei ežero apsauginėje juostoje nupjauti saugotini medžiai. „Šiuo metu Trakų agentūros darbuotojai nustatinėja galimus pažeidėjus, kuriems bus skirtos administracinės baudos, be to, jiems teks atlyginti gamtai padarytą žalą”, - sako VRADD direktorius.

R.Masilevičiaus teigimu, artimiausiu metu tokie reidai bus vykdomi ir kitose šalies vietose.

„Kovai su nelegaliomis statybomis bei prevencijai šioje srityje skiriame ypatingą dėmesį. Žinoma, užfiksavę nelegalias statybas negalime pulti iškart jų griauti, turi sekti atitinkami teisiniai veiksmai, jie neretai persikelia į teismus ir trunka ilgiau nei norėtųsi. Tačiau galiu užtikrinti, kad aplinkosaugininkai neužsimerkia prieš nelegalias statybas ir kaip galėdami stengiasi paspartinti jų likvidavimo procesus”, - tvirtina VRAAD vadovas.


Šiame straipsnyje: reidasaplinkosaugininkų reidas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių