Aplinkosaugininkai sulaukia vis daugiau skambučių dėl pažeidimų

  • Teksto dydis:

Kaip rodo gyventojų pranešimai apie aplinkosauginius pažeidimus, visuomenė vis nepakantesnė pažeidėjams.

Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos (VAAT) Pranešimų priėmimo ir aplinkosauginių ekstremalių situacijų valdymo skyrius, vadinamoji aplinkosaugininkų dispečerinė, per trečiąjį šių metų ketvirtį sulaukė 3459 tokių pranešimų. Daugiausia jų, kaip ir paprastai, gauta iš didžiųjų šalies miestų. Sostinės gyventojai paskambino 925 kartus, Kauno – 499, Klaipėdos – 442. Pilietiniu aktyvumu pasižymėjo ir uteniškiai. Jie paskambino 421 kartą.

Didžiąją šių pranešimų dalį (1684) sudarė informacija apie laukinius gyvūnus – sužeistus, užmuštus per autoįvykį ar atklydusius į gyvenamąsias vietoves ir po jas besiblaškančius. Antroje vietoje pagal skambučių skaičių – pranešimai apie brakonierius. Liepos-rugsėjo mėnesiais sulaukta 374 pranešimų apie žvejybos taisyklių pažeidimus ir 92 – apie medžioklės.

Nemažai pranešimų gauta ir apie atliekų deginimą – 270. Žmonės skundėsi, kad kaimynai degina atliekas, miestuose kūrena laužus sodo atliekoms sunaikinti. Dalis tokių skundų nepasitvirtino. Oro taršos atvejų dažniausiai nustatoma garažų bendrijose, automobilių servisuose arba ten, kur krosnys kūrenamos baldų gamybos atliekomis.

Aplinkosaugininkai dėkoja tiems gyventojams, kurie neliko abejingi gamtos niokojimui ir aplinkos taršai, ir kviečia visus nedelsiant pranešti apie pastebėjus pažeidimus bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai VAAT tel. (8 5) 273 2995.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių