Aplinkosaugininkai nebereikalaus perteklinių duomenų

Aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas pasirašė įsakymą, kuriuo supaprastinama teršalų išmetimo į aplinką apskaitos tvarka.

“Sumažės biurokratinis krūvis verslo įmonėms, įstaigoms ir organizacijoms. Be to, bus taupomi materialieji ištekliai bei žmogiškieji resursai Aplinkos ministerijai pavaldžioje Aplinkos apsaugos agentūroje bei regionų aplinkos apsaugos departamentuose”, - teigia aplinkos ministras.

Pagal iki šiol galiojusį teršalų išmetimo į orą apskaitos ir ataskaitų teikimo tvarkos 19 punktą aplinkos oro apsaugos metinėse ataskaitose reikėdavo užpildyti tam tikrą lentelę, kurioje tekdavo perrašinėti duomenis iš vienos ataskaitos į kitą.

Regionų aplinkos apsaugos departamentai turi tiek popierinę, tiek elektronines versijas. Pastebėta, jog perrašant duomenis buvo daroma klaidų, o jų pildymas ūkio subjektams užimdavo daug laiko.

Kitas - 22-asis - tvarkos punktas reikalaudavo aplinkos oro apsaugos metinėse ataskaitose nurodyti mobiliųjų taršos šaltinių išmetamą teršalų kiekį tonomis per metus. Šio skyriaus duomenys buvo naudojami tuomet, kai mokestis iš mobiliųjų taršos šaltinių būdavo skaičiuojamas pagal išmestų teršalų kiekį. Pagal dabar galiojančią tvarką mokestis skaičiuojamas pagal sudegintą kuro kiekį, tad anksčiau minėta informacija tapo nebereikalinga, tuo tarpu jos užpildymas bei suvedimas į programą reikalaudavo laiko ir pastangų.

Pasak G. Kazlausko, Aplinkos ministerija toliau “skenuoja” teisės aktus bei aiškinasi, ar visuose numatyti reikalavimai yra būtini, ar nėra perteklinių dalykų, kurie kvepia ne nauda, o biurokratija.

“Ministerijos specialistams duotas konkretus uždavinys: tokių reikalavimų būtina kuo greičiau atsisakyti. Siekiame, kad tiek atskiriems piliečiams, tiek verslo atstovams nebūtų keliama jokių dirbtinų suvaržymų ir panašių dalykų”, - teigia aplinkos ministras.


Šiame straipsnyje: teršalų išmetimo tvarka

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių