Aplinkos ministerijoje – tyrimas dėl įtartinų remonto darbų

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija pradėjo tyrimą dėl jai pavaldžioje Aplinkos apsaugos agentūroje atliekamų remonto darbų. Abejonių sukėlė tai, kad darbams pasirinkta Pakruojo įmonė, vienintelė pateikusi pasiūlymą.

Kaip BNS sakė Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas, įtarimų sukėlė tai, jog vykdant mažos vertės pirkimą dėl administracinių patalpų remonto Vilniuje apklaustos trys įmonės, viena registruota Šiauliuose, kitos dvi – Pakruojyje, įsikūrusios viena šalia kitos. Nugalėtoju pripažinta vienintelė pasiūlymą pateikusi akcinė bendrovė – „Pakruojo arka“, ji ėmėsi remonto už 67 tūkst. eurų.

„Mums kelia susirūpinimą apklausa, kai apklausiami trys tiekėjai, o du iš jų nepateikia pasiūlymo. Realiai nesant konkurencijai pripažįstamas laimėtoju vienintelis viešųjų pirkimų dalyvis, kuris pateikė pasiūlymą. Iš pirkimo dokumentų aš nematau konkurencijos. Ir kodėl reikia iš Pakruojo?“ – svarstė R. Klovas.

Kancleris taip pat tvirtino, kad kai kuriuose dokumentuose trūksta parašų, taip pat iki galo nėra aišku, kada pasirašyta sutartis, nes dokumentuose figūruoja dvi datos: tiek spalio 17-oji, tiek 25-oji. Anot jo, dėl šių aplinkybių taip pat bus aiškinamasi. Kancleris neatmeta, kad registracijos data gali būti neapsižiūrėjimas.

„Bet patys viešieji pirkimai, mano galva, rimtesnis dalykas“, – sakė jis.

Kanclerio duomenimis, šį įmonė yra ir anksčiau laimėjusi mažos vertės pirkimus agentūroje.

Remonto darbais ministerija susidomėjo BNS ėmus aiškintis kitas pirkimo aplinkybes.

Abejonės – ir dėl sutarties datų

BNS šaltinių teigimu, apklausoje be „Pakruojo arka“ dalyvavo „Pakruojo remontas“ ir Šiaulių įmonė „Dokesta“. Abi Pakruojo įmonės registruotos Statybininkų gatvėje, gretimuose pastatuose. Nei „Pakruojo remontas“, nei „Dokesta“ galiausiai nepateikė jokių pasiūlymų.

67 tūkst. eurų sutartis su „Pakruojo arka“ pasirašyta prieš kelias savaites. Jos direktorius ir valdybos pirmininkas – buvęs Pakruojo tarybos narys socialdemokratas Algirdas Adomaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Justè

Justè portretas
Marteckas tarybinis niekšas, šlykštus melagis ir manipuliatorius. Šnapso su juo ir negerčiau

gamta

gamta portretas
o, pagaliau išaušo ir AAA vaduko rytas. Visa agentūra pervargusi nuo jo nesamonių. net neabejojama kad tai tik viena iš jo kasdienių aferų. Negi vėl išsisuks?

AS manau

AS manau portretas
Karbauskiui matyt tokie korumpuoti patinka.Viska jau izbande,ratas patikimas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių