Aplinkos apsaugos agentūrai STT siūlo skaidrinti teisines procedūras

  • Teksto dydis:

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliko korupcijos rizikos analizę Aplinkos apsaugos agentūroje prie Aplinkos ministerijos (Agentūra).

STT, išanalizavusi gaminių ir (ar) pakuočių atliekų tvarkymo organizavimo licencijų procedūras, nustatė, kad licencijas išduodančios Agentūros komisijos veikla nėra išsamiai reglamentuota ir trūksta licencijos turėtojų kontrolės. Agentūros, atliekančios taršos leidimų priežiūrą ir kontrolę, teisinės procedūros nėra tinkamai reglamentuotos ir neužtikrinamas derinamų dokumentų viešinimas.

STT taip pat nustatė, kad Agentūra ir jos teritoriniai skyriai, administruojantys pavojingų atliekų tvarkymo licencijas, nėra tiksliai pasiskirstę sprendimus priimančių asmenų funkcijų, be to, ne visos procedūros atliekamos per informacinę sistemą realiuoju laiku.

Agentūrai STT siūlo tikslinti gaminių ir (ar) pakuočių atliekų tvarkymo organizavimo licencijavimo komisijos darbo reglamentą: patikslinti komisijos posėdžių ir protokolo reikalavimus ir įtraukti reikalavimą posėdžius įrašyti ir įrašą saugoti kartu su kitais dokumentais, kurie susiję su licencijos išdavimu įmonei, sudaryti galimybę komisijos posėdžiuose dalyvauti stebėtojams, pvz., atliekų tvarkytojų asociacijų atstovams.

STT siūlo skaidrinti taršos leidimų ir (ar) taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidimų išdavimo procedūras ir Agentūros interneto svetainėje skelbti visus paraiškos derinimo su visuomenės sveikatos centrais duomenis.

STT paprašė Agentūros per tris mėnesius informuoti, kaip atsižvelgta į pateiktus pasiūlymus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Guc

Guc portretas
Marteckas negydomas ir neskaidrinamas. Jis ir toliau išsipirko šį posta, nes jis is darbo vietos sau versla daro. Situacija be kontroles ir skaidrumo, nes ministerija su juo išvien

Voratinklis

Voratinklis portretas
Galėtu tarnybos atidžiau pasidomėti to įžūlaus agentūros direktoriaus veikla. Manipuliatorius klastotojas, sukčius, dokumentu klastotojas, aplinkosaugos banditas

gamta

gamta portretas
Reik agenturos skaidrint vadova! Tiksliau martecko jau neiškaidrinsi..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių