Apklausa: visam laikui emigruoti norėtų per dešimtadalį gyventojų

Visam laikui iš Lietuvos norėtų emigruoti 12,4 proc. šalies gyventojų, daugiau kaip trečdalis užsienyje norėtų pagyventi laikinai.

Tai rodo, apklausos rezultatai, kuriuos pirmadienį skelbia naujienų portalas delfi.lt.

36 proc. respondentų teigė, kad norėtų užsienyje trumpai padirbėti arba pasimokyti.

Tačiau beveik pusė (48,8 proc.) apklausos dalyvių sakė, jog apskritai nenorėtų emigruoti iš Lietuvos.

Daugiau nei pusė (57,8 proc.) iš norinčių visam laikui ar laikinai emigruoti sakė, kad stengtųsi išsaugoti savo vaikų ar anūkų lietuvybę.

16,4 proc. šios grupės respondentų sakė, kad nebandytų išsaugoti savo vaikų lietuvybės, o stengčiausi, kad jie greičiau prisitaikytų prie kultūros, kurioje gyvena.

Ketvirtadalis norinčių emigruoti sakė apie tai negalvojantys.

Apklausą sausio 16-24 dienomis atliko viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai“, jos metu apklausta 1001 respondentas visoje Lietuvoje.


Šiame straipsnyje: emigracijaemigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

true

true portretas
48.8% (IS) LIKUSIU gyventoju neemigruotu :) taigi cia like 48.89% VISI pensininkai ... Kur jiems dar emigruot? Cia tipo straipsnis - kaip gera gyventi Lietuvoje?

tomas

tomas portretas
as siais metais emigruoju ir tikiu kad visiems laikams nebegaliu sitam kraste daugiau gyvent pykina nuo visko

o ka daryti

o ka daryti portretas
jau darosi britku gyventi sitoje salyje, ir nebutinai del pinigu stygiaus,bet del vykstancios neteisybes,del supuvusios sistemos,del melo ir apgaules....sitoje salyje valdzia nori zmonems isplauti smegenis ir tai jiems puikiai sekasi,nes niekas nenori jau kovoti su neteisybe !!!!!!!!!! Teisingai daro tie,kas bega is sitos supuvusios valstybes
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių