Apklausa: „Snoro“ intrigos pakenkė I.Degutienės įvaizdžiui

Su „Snoru” susijusios intrigos ypač pakenkė vienos konservatorių lyderių Seimo pirmininkės Irenos Degutienės įvaizdžiui.

Kaip rodo vasario 9–21 dienomis surengtos visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus” reprezentatyvios apklausos rezultatai, Seimo vadovės I.Degutienės veiklą vasarį palankiai vertino 52,1 proc. apklausos dalyvių, nepalankiai – 25, 4 proc. Sausį - atitinkamai 68 proc.ir 13, 2 proc.

Kaip rašo apklausą skelbiantis „Lietuvos rytas“,  socialdemokratų lyderiams suabejojus, ar jau uždarytame „Snore” teisėtai buvo atliekamos finansinės operacijos su Seimo vadovės sūnaus verslininko Gedimino Degučio bendrovės pinigais, šešėlis esą krito ir ant pačios I.Degutienės, nors ir „Snoro” bankroto administracija, ir Lietuvos bankas, ir pats G.Degutis tarsi įrodė, kad nieko neteisėta nebuvo padaryta.

Vasarį palankiausiai respondentai nurodė vertinantys prezidentę Dalią Grybauskaitę, nors ir jos reitingas per mėnesį kiek smuko. Vasarį D.Grybauskaitę palankiai vertino 80,1 proc., sausį - 83,8 proc., nepalankiai atitinkamai - 9,1 proc.vasarį ir 7,7 proc. sausį.

Trečioje vietoje po prezidentės ir Seimo pirmininkės tarp palankiausiai vertinamų politikų - opozicinių socialdemokratų vadovas Audrius Butkevičius, tiesa, vasarį ir jį palankiai vertinančių apklausos dalyvių mažėjo.

Vasario mėnesį palankiai vertinantys A.Butkevičių nurodė 41,3 proc., sausį - 44,1 proc. Nepalankiai šį politiką vasarį vertino 23 proc., sausį - 19, 8 proc. apklaustųjų.

Ketvirtasis tarp palankiausiai vertinamų - opozicinės Darbo partijos vadovas Viktoras Uspaskichas, vasarį jį palankiai vertino 40,1 proc., sausį  - 43,2 proc. Nepalankiai - 35,9  proc. vasarį ir 33,1 proc. sausį.

Penktoje vietoje - valdančiojo Liberalų sąjūdžio vadovas susisiekimo ministras Eligijus Masiulis, vasarį jo veiklą palankiai vertino 38,5 proc., sausio mėnesį - 42,5 proc. apklausos dalyvių. Nepalankiai atitinkamai - 21,6 proc. vasarį ir 20 proc. sausį.

Atsakant į klausimą apie geriausią piliečių atstovavimą, politikai rikiuojasi kiek kita seka. Šioje apklausoje pirmoji taip pat prezidentė Dalia Grybauskaitė, A.Butkevičius pakilo į antrąją vietą, o I.Degutienė smuktelėjo į trečiąją.

Kaip geriausiai atstovaujančia piliečių interesams vasarį prezidentę nurodė  34 proc. apklaustųjų, t,y, kiek mačiau nei buvo nurodę sausį - 37,7 proc., A.Butkevičių - 6,9 proc vasarį, 5,3 proc. sausį.

5,7 proc. apklaustųjų mano, kad jų interesams geriausiai atstovauja Seimo vadovė I.Degutienė, prieš mėnesį taip manančiųjų buvo 7,7 proc.


Šiame straipsnyje: Irena DegutienėSnoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

X

X portretas
Kad pakiltų reitingai būtinai reikia nusikalsti.Pvz. nuslėpti milijoninius mokesčius,taip apgaunant valstybę,papasakoti apie nuotykius su prostitutėm,pasamdyti "langų valytojas",sudainuoti su kokia "garsia" daininke,ne teisėtu būdu gautu magistro diplomą,mokėti algas vokeliuose,įregistruoti įmones vandenynų salose,nuslepiant mokesčius ir tarnauti kitai valstybei.Tad pirmyn tokiu tipu susižavėję runkeliai.

o

o portretas
kas nupirko tą ''apklausą''............ir už kiek........ir kas...........čia jau STT reikia išsiaiškint

CHA

CHA portretas
O kas tuos reitingus nustato ? Čia dar blogiau negu tirimai melo detektoriumi, nes be žmogaus pastangų savaime niekas nevyksta. O kur žmogus prikiša pirštus - teisybės jau nesurasi -:)))))
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių