#Metoo: apie seksualinį priekabiavimą prabilo ir buvusi LRT sporto žurnalistė

  • Teksto dydis:

Apie seksualinį priekabiavimą prabilo žinoma sporto žurnalistė, prodiuserė Laima Janušonytė, daug metų dirbusi LRT. Dabar ji yra Tarptautinės sporto žurnalistų federacijos moterų komisijos pirmininkė.

"Tas lietuviškasis #metoo įsisiautėjo. Ir kas baisiausia, aš jau nebežinau, kas yra tiesa, o kas ne.

Daug metų rašiau ta tema apie moteris, sporto žurnalistes ir seksualinį priekabiavimą, daugiau kitose šalyse, nei Lietuvoje. Esu Tarptautinės sporto žurnalistų federacijos moterų komisijos pirmininkė ir esu susidūrusi su daugeliu priekabiavimo atveju. Mano kolegė iš Kongo, atsisakė miegoti su laikraščio, kuriame ji dirba, bosu ir tuomet ji neteko akreditacijos į olimpines žaidynes, į pasaulio futbolo čempionatą. Tokių pavyzdžių turiu daug", - savo feisbuko paskyroje rašo žurnalistė.

L. Janušonytė teigia norinti paklausti INFO TV ir daugelio, kas liko paveikti politiko Mykolo Majausko istorijos: „Tai buvo kas?“.

"Mergina, kurios vardo mes nežinome, ta, kuri vėlyvą vakarą, pasak jos, nuėjo į vedusio vyro butą ir tada patyrė tą metoo? Po to , nors nieko baisaus nenutiko, negrįžo namo ( namai nepasigedo? Pilnametė? Mano tėvai būtų pasigedę) , tada permiegojo pas draugę ir po ....nnnnnn. metų papasakojo...Na netikiu! Bet gal aš klystu, tačiau pirmiausia patarčiau nueiti į prokuratūrą ir ten išdėstyti argumentus, ne anonimiškai. Žinot, pradedu suprasti vyrus, moterys gali sužlugdyti juos per minutę!", - rašo L.Janušonytė.

"Jauskime ribas. Aš prieš seksualinį priekabiavimą, bet būkime teisingos. Dabar politiko Majausko, vyro Majausko, tėvo Majausko, sūnaus Majausko reputacija yra sužlugdyta, galbūt pats jis yra ant ribos po kažkieno anonimo parodymo“, – teigė Laima. L. Janušonytės nuomone, neatmetama ir versija, kad galbūt kam nors reikia sužlugdyti M. Majauską.

Daug metų LRT sporto žurnaliste dirbusi moteris papasakojo ir savo istoriją: "Buvau gera LRT darbuotoja ir sporto žurnalistė. Vienas iš darbdavių pradėjo prie manęs priekabiauti, kartą jis uždarė kabineto duris, pripylė viskio taurę ir pradėjo kalbėti, kokia aš graži ir talentinga, koks gražus mano kūnas ir kad jis manęs nori... Tada aš grubiai patraukiau jo rankas ir pabėgau... Po kelių mėnesių buvau atleista iš darbo ...

Prabėgo tik 7 metai, ar galiu kreiptis į Info TV ar kur kitur, kad prie manęs priekabiavo? Mano išsakyta pozicija yra apie tai, kas nesuprato, kaip lengva sužlugdyti bet kurį vyrą".

Daugelis žmonių, parašiusių komentarus, pritaria L.Janušonytės mintims.

"Man neramu, kad tokia priemonė gali su šimtaprocentiniu efektyvumu  naudojama prieš rinkimus. Nors šiaip bet kada. Apkaltintasis neturi jokios galimybės gintis. Nepriklausomai nuo to, prisidirbęs jis ar ne", - rašo vienas internautas.

"Laima, tu absoliučiai teisi dėl žiniasklaidos. O dėl santykių galiu pasakyti tik tiek, kad dabar labai pavojingas metas vyrams. Neretai merginos, o ir moterys, man atrodo samoningai lenda prie vyrų, nežiūri, jis vedęs, nevedės, gėjus, biseksualas ir t.t. joms tiesiog reikia....o galvelėse protelio stoka, arba daroma labai protingai....O dėl Tavo istorijos, Tu visada buvai ir esi vaikščiojanti nuodėmė, baisu būtų kita, jei vyrai į Tave nežiūrėtų,- tai neįmanoma", - parašė vienas buvęs L.Janušonytės kolega.

"Jau per vėlu piktintis. Kai prasidėjo tas #metoo, reikėjo iškart reikalauti teisėtvarkos vertinimo ir tyrimo. Bet ne, visi gyrė drąsuoles ir tyliai trynė rankom. Ir tas pats Majauskas ir kiti jo kolegos, džiaugėsi atsiradusia nauja galimybe be teismo ir tyrimo susidoroti su bet kuo - su režisierium, dailininku, fotografu, politiku, sportininku...tiesiog "mitiu" ir tau šakės. Nesvarbu ar tai buvo prieš 10, 20 ar 30 metų,nesvarbu ar iš vis buvo", - nuomonę išsakė žinomas šalies humoristas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chunta!!

chunta!! portretas
na.,chuntetooo! prasti tavo reikalai,jeigu jau pusmetis nemiegi cha cha ! del to meetoo nebijok zmogau issimiegok ir priimk tai kaip jumora cha,cha [o Lietuvoje esme to me#too gilesne ,bet baisi tikrai ne visiems [juokas ,zmogau! ir ,jeigu I moteri ziuri su pagarba[kaip I savo mama] duok ranka ---ir miegok vyre ramiai [ CHA CHA nepraustaburniams ir nepraustaburnems]vivat mee#too jumoros ishgasdines nusikaltelius haremu .haremu vyrams'--neblogas pasirinkimas.pirmyn.

Irena

Irena portretas
Uzlipo ant savo greblio!!! Ko norejo tair gavo

Janusonytei

Janusonytei portretas
Tai ko netiki Majausko kad prie pačios kabinejosi ką tik isrezei, tai įvardino kas parašyk pavarde ir bus meto, ko tyli
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių