Apie 2 tūkst. kultūros darbuotojų taip ir nesulaukė didesnių atlyginimų

  • Teksto dydis:

Atlyginimų didinimo nesulaukė 1,2–2 tūkst. kultūros darbuotojų, kurie nėra tiesiogiai pavaldūs Kultūros ministerijai, skelbia naujienų portalas lrt.lt.

Bibliotekų bendruomenės atstovė ir Trišalės tarybos Kultūros komiteto pirmininkė Vida Garunkštytė teigia, kad atlyginimai nedidėjo mokyklų, aukštųjų mokyklų, kolegijų, žinybinių muziejų bibliotekininkams. Ji tai vadina buvusios ministerijos vadovybės neapsižiūrėjimu.

Kultūros ministerijos atstovė Jana Mikulevič teigia, kad pagal praėjusiais metais nustatytą imtį, atlyginimai augti turėjo tik savivaldybių ir Kultūros ministerijai pavaldžių institucijų darbuotojams, apie universitetų bibliotekininkų atlyginimus nebuvo kalbama. Ji priminė, kad Vyriausybėje speciali komisija viešojo sektoriaus darbuotojų atlyginimų didinimui rengia strategiją iki 2025-ųjų, ji apims ir minimus kultūros, švietimo sektoriaus darbuotojus.

Kultūros ministerija sausį tvirtino, kad skyrus papildomą finansavimą iš valstybės ir savivaldybių biudžetų, kultūros darbuotojų atlyginimai šiemet didės 64 eurais iki mokesčių, o įvertinus ir mokestinius pakeitimus, algos į rankas vidutiniškai iš viso didės 88 eurais. Kultūros srities darbuotojų atstovai teigia, kad atlyginimai didėjo mažiau, nei žadėta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gerokai mažiau - 50 € "ant popieriaus"

mano

mano portretas
500e atlyginimas jau kultūringas ar dar ne?

Daiva

Daiva portretas
Tikrai mažiau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių