Apdovanoti informacinės visuomenės plėtros projektai

Informacinės visuomenės plėtros komitetas jau 6 - ąjį kartą apdovanojo labiausiai prie informacinės visuomenės plėtros prisidėjusius žmones ir iniciatyvas.

Konkursui "Naujasis knygnešys 2008" buvo pateiktos 33 paraiškos 7 kategorijose. Nugalėtojai dalyvaus pasauliniame geriausio el. turinio konkurse World Summit Award (WSA), kuris vyks 2009 m. pradžioje. Šiemet pirmą kartą konkursas "Naujasis knygnešys" buvo sujungtas su WSA ir tapo nacionaline atranka. Dvi kategorijos (e. verslo ir e. mokslo) buvo apdovanotos paskatinamaisiais prizais, tačiau pasauliniame konkurse neatstovaus.

"E. valdžios ir institucijų" kategorijoje nugalėtoja tapo Klaipėdos uosto krovinių ir prekių informacinė sistema KIPIS. "E. sveikatos ir aplinkos" - Centro poliklinikos projektas "Slaugos, paliatyvios pagalbos ir socialinių paslaugų suteikimo gyventojams valdymo informacinė sistema". "E. mokymas ir švietimas" kategorijoje nugalėtoja tapo UAB "Šviesa", apdovanota už integruotą gamtos mokslo kursą 5-6 klasių moksleiviams, sukurtą IRT pagrindu, Gamta ir žmogus". UAB "Multimediamarkt" buvo apdovanota už multimedijos projektą "10 paslapčių, kaip atrasti Vilnių". "E. verslas ir komercijos" kategorijoje paskatinamuoju prizu apdovanota bendrovė "Aservis" už sukurtą internetinę sistemą "bendrasaskaita.lt", leidžiančią apmokėti sąskaitas už komunalines ir kitas paslaugas. "E. mokslo ir technologijų" kategoriją taip pat buvo nuspręsta apdovanoti paskatinamuoju prizu mokslo žinių sklaidos portalą - mokslasplius.lt. "E. įterpties ir dalyvavimo" kategorijoje nugalėjo Lietuvos darbo biržos internetinių svetainių sistema.

Tradiciškai buvo paskelbti ir labiausiai prie informacinės visuomenės plėtros prisidėję žmonės - nacionaliniu mastu nugalėtoja tapo pradinių klasių mokytoja Valdonė Navickaitė už iniciatyvą kuriant internetinius projektus pradinukams bei aktyviai dalyvaujant informacinės visuomenės plėtroje visoje Lietuvoje, o regioniniu - Mažeikių jaunųjų gamtininkų stoties direktorius Algirdas Vilkas už sukurtą internetinę enciklopediją bei kitus originalius ir iniciatyvius projektus.

Bilietų platinimo bendrovė "Tiketa" nugalėtojus e. kultūros kategorijoje apdovanojo elektroniniais kvietimais į gruodžio 7 dieną sostinės "Siemens" arenoje įvyksiantį garsųjį Argentinos tango šou "Otango". Prizus taip pat įsteigė kompanija "Microsoft", kurie visiems nugalėtojams padovanojo naujas Bilo Geitso knygas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių