Apdovanoti geriausi šių metų teisės magistro darbų autoriai

  • Teksto dydis:

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas paskelbė geriausių baigiamųjų darbų trejetuką, kuriame pirmoji vieta atiteko Vilniaus universiteto Teisės fakulteto absolventui Karoliui Vaičekauskui.

Šiandien Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjų, akademinės bendruomenės atstovų ir kitų žymių teisininkų aplodismentai skambėjo geriausiems 2016 metų teisės magistro darbų autoriams. 

Pasak intelektinės nuosavybės teisių ir konkurencijos teisės koliziją bei išimtinių transliavimo licencijų problematiką nagrinėjusio teisininko, jam tai išskirtinė gyvenimo patirtis. „Esu didžiai pagerbtas. Smagu, kad esu pripažintas neabejotinai aukščiausios instancijos, didžiausią patirtį sukaupusių teisės ekspertų ir tai skatina judėti toliau, tęsti mokslinius tyrimus ir parašyti dar ne vieną mokslinį darbą šia tema“, - teigė nugalėtojas. Atsakydamas į klausimą,  kas paskatino pasirinkti tokią sudėtingą temą, Karolis pažymėjo, kad konkurencijos teisė domino dar prieš pradedant studijuoti universitete.

Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Rimvydas Norkus, pasveikinęs susirinkusiuosius,  pažymėjo geriausių teisės magistro darbų konkurso svarbą. „Šių apdovanojimų tikslas - suartinti teisės praktiką ir teisės mokslą. Puoselėjant bendradarbiavimo su Vilniaus universiteto Teisės fakultetu, Mykolo Romerio universiteto Teisės fakultetu, Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakultetu tradicijas, siekiame skatinti magistrantus rengti aukšto lygio baigiamuosius darbus, gilinantis į teisės teorijos ir praktikos problemas, skatinti bendradarbiavimą, domėjimąsi aktualiomis temomis, taip pat pagerbti geriausius mokslo metų darbus parengusius studentus“, -  pabrėžė kasacinio teismo vadovas.

Pasak renginį moderavusios konkurso vertinimo komisijos narės, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjos Dalios Vasarienės, visi iš universitetų atrinkti darbai yra išskirtiniai ir verti geriausiųjų vardo. „Čia susirinko lyderiai ir nugalėtojai, Jūs esate neabejotinai geriausi jaunųjų teisininkų kartoje“ , - pritardamas renginio vedėjai į absolventus kreipėsi Vilniaus universiteto Teisės fakulteto  dekanas Tomas Davulis.

Pasak Mykolo Romerio Teisės fakulteto dekanės Lyros Jakulevičienės, šiandien turime labai vertinti laisvę. „Laisvę rinktis ne sovietmečiui būdingas butaforines baigiamųjų darbų temas, o tas, kurios dažniausiai lemia profesinį kelią“, - jaunuoliams kalbėjo profesorė. Pasak Vytauto Didžiojo universiteto profesorės Editos Gruodytės, nepaisant didelių migracijos mastų, Lietuva dar turi kuo didžiuotis. „Universitetai džiaugiasi pažangiais studentais ir šis konkursas tai įrodo“, - pabrėžė mokslininkė.

Antrąją vietą šiame konkurse užėmė Mykolo Romerio universiteto Teisės fakulteto absolventas Edvinas Iliukas, pristatęs baudžiamosios teisės srities darbą „Bylų procesas kaltinamajam nedalyvaujant: teoriniai ir praktiniai aspektai“. Trečiosios vietos apdovanojimą pasidalino Ramunė Steponavičiūtė – „Autorystės pasisavinimo sudėties analizė“ ir Indra Kalvionytė  su darbu  „Teisė į asmens atvaizdą žiniasklaidoje“.

Geriausių 2016 metų teisės mokslų magistrų darbų konkurse dalyvavo 12 baigiamųjų darbų autorių. Darbus vertino komisija, sudaryta  iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo ir universitetų atstovų. Baigiamojo renginio metu pranešimus pristatė pirmos ir antros vietos nugalėtojai, taip pat Vytauto Didžiojo universiteto absolventė Agnietė Garbaliauskaitė, nagrinėjusi klausimą, ar teisėjui Lietuvoje galima atsakomybė vis labiau populiariu tampančiame mediacijos procese.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių