Apdovanojami konkurso aplinkosaugos klausimais nugalėtojai

Antradienį bus paskelbti ir apdovanoti tradicinio kūrybinio konkurso „Žmogus ir aplinka“, kurį kasmet rengia Aplinkos ministerija ir Lietuvos žurnalistų sąjunga, laimėtojai.

Pirmąją vietą vertinimo komisija skyrė Šiaulių regiono televizijos „S plius“ žurnalistei Nijolei Visockienei ir jos kūrybinės grupės nariams Justinui Visockui bei Aidai Brašiškienei už publicistikos laidoje „Provincija“ parodytą reportažą apie Salduvės piliakalnio aplinkos tvarkytoją ir jo talkininkus.

Antrąją vietą pelnė žurnalistė Julija Petrošiūtė už straipsnius “Kas išaugs plastiko pelenais patręštoje dirvoje...”, “Rojus baigėsi, reikia pradėti galvoti”, “Ateičiai negrūmojanti žemdirbystė” žurnale „Mano ūkis“. Trečiąją vietą laimėjo Vacys Paulauskas už jauniesiems meškeriotojams skirtus straipsnius „Globa upėms ir tauriosioms žuvims“, „Išvarytą žiemą prisimenant“ žurnale „Meškeriotojas“. Nugalėtojams apdovanojimus įteiks aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas ir Lietuvos žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius.

Šiemet konkurse dalyvavo 18 spaudos ir televizijos žurnalistų. Jie pateikė 41 darbą. Šiuos darbus vertino septynių narių, kaip ir numato konkurso nuostatai, komisija, sudaryta iš keturių Lietuvos žurnalistų sąjungos ir trijų Aplinkos ministerijos atstovų.

 Renkant nugalėtojus buvo atsižvelgta į autorių kūrybiškumą, temos traktuotės savitumą, raiškos ypatumus. Kadangi, kaip juokavo vertinimo komisijai vadovavęs žurnalistas Zenonas Butkevičius, pritrūko prizinių vietų visiems apdovanojimo vertiems darbams pažymėti, nutarta įsteigti ir paskatinamąją premiją. Ji bus įteikta savaitraščio „Šiauliai plius“ žurnalistei Oksanai Laurutytei už straipsnį „Kas išduos krankliui Riobai „popierių“?“.

Šiųmetinis kūrybinis konkursas „Žmogus ir aplinka“ - jau septintasis. Sumanymas rengti tokį kasmetį konkursą gimė 2002-aisiais siekiant kuo išsamiau šviesti ir informuoti visuomenę aktualiais aplinkos apsaugos ir statybos bei būsto plėtros klausimais, kelti svarbiausias šios srities problemas, stiprinti gyventojų dėmesį aplinkos kokybei, ugdyti jų ekologinį sąmoningumą bei raštingumą, skatinti pilietines iniciatyvas tausojant gamtą ir rūpinantis gyvenamąja aplinka.

Jame dalyvauti gali žurnalistai, per metus šalies periodinėje spaudoje ar interneto leidiniuose paskelbę straipsnių, sukūrę per radiją ar televiziją transliuotų laidų apie aplinkos apsaugos, statybos bei būsto sektoriaus aktualijas, problemas ir jų sprendimo būdus. Konkurso prizinį fondą sudaro penki tūkstančiai litų.

Šiemetiniai laimėtojai papildys vis gausėjantį konkurso nugalėtojų būrį. Jį sudaro pernykščiai laureatai Daumantas Butkus ir Sandra Kučinskienė ir prizininkės Jūratė Mičiulienė bei Roma Mėčienė, 2007 m. laureatė Rūta Duobaitė ir prizininkės Irma Dubovičienė bei Sigita Nemeikaitė, 2006 m. nugalėjusi Lietuvos radijo laidos „Gamta - visų namai“ kūrybinė grupė (Zenonas Butkevičius, Adolfas Drungilas ir Audronė Šopagaitė) ir prizininkės Nijolė Koskienė bei Rūta Skatikaitė, 2005 m. laimėtojos Dalia Juočerytė, Inga Saukienė ir Daiva Norkienė, 2004 m. laimėtojos Aldona Kvedarienė, Salomėja Pranaitienė, Daiva Valevičienė bei Asta Krogertienė ir 2003 m. laimėtojai Vaida Pilibaitytė, Mantas Katinas, Artūras Rožėnas, Vita Morkūnienė, Mykolas Deikus bei Aušra Žukauskienė.


Šiame straipsnyje: žmogus ir aplinkakonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių