A.Paulauskas: nuotraukomis iliustruota informacija efektyvesnė

Aplinkos ministras Artūras Paulauskas nesutinka su jam nepalankiu Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) sprendimu ir žada skųsti jį teismui. VTEK paskelbė, kad A.Paulauskas ir dar du politikai supainiojo viešuosius ir privačius interesus. 

Kaip portalas vakar jau rašė, VTEK nustatė, kad A.Paulauskas, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė ir sostinės meras Juozas Imbrasas, pradiniu politinės kampanijos laikotarpiu skelbdami informaciją apie savo ir vadovaujamų institucijų veiklą, naudojosi pareigomis asmeninei neturtinei naudai gauti ir pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.

Tačiau A.Paulauskas mano nieko bloga nepadaręs. „Žiniasklaidoje pateikta informacija man nesuteikė jokios asmeninės neturtinės naudos, - Aplinkos ministerijos pranešime cituojamas ministras. - Kai aš pradėjau vadovauti ministerijai, buvo priimami svarbūs sprendimai, susiję su nelegaliomis statybomis, daugiabučių namų renovacija, saugomų teritorijų, klimato kaitos, atmosferos ir vandens kokybės, atliekų tvarkymo bei kitomis problemomis. Šių problemų sprendimas turi įtakos kiekvieno žmogaus gyvenimo kokybei. Visoje veikloje, kuri vykdoma siekiant išsaugoti švarią ir sveiką aplinką, turi tiesiogiai ar netiesiogiai dalyvauti įmonės, savivaldos institucijos ir patys gyventojai. Todėl ir reikėjo pateikti kuo daugiau informacijos visuomenei per įvairias žiniasklaidos priemones.“

Pasak ministro, informacija, išsakyta ministro vardu, iliustruota nuotraukomis, yra efektyvesnė už nuasmenintą ministerijos pranešimą.


Šiame straipsnyje: PaulauskasVTEKinteresai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių