Anykščių rajono inspektoriai vėl pagavo brakonierius

Anykščių rajono aplinkos apsaugos agentūros pareigūnai Kavarsko seniūnijos miškuose su įkalčiais sulaikė du piliečius, kurie, kaip įtariama, brakonieriavo miške.

Kad miške darbuojasi kilpininkai, inspektorius Audrius Pilka įtarė sausio 14-osios rytą miške pastebėjęs stovintį automobilį. Kiek pasekęs pėdsakais, inspektorius grįžo prie mašinos ir surengė pasalą. Po trumpo laiko prie automobilio priartėjo du vyrai. Pamatęs inspektorių, vienas jų numetė ant žemės maišą. Jame rasta dešimt kilpų ir savadarbis peilis.

Kabošių kaimo gyventojas 41-erių G.S. aplinkos apsaugos pareigūnams gerai žinomas, nes ne kartą buvo baustas už neteisėtą žvejybą tinklaičiais. Su kilpomis jis pagautas pirmą kartą. Jo sėbras, Taujėnų seniūnijos gyventojas 32-ejų L.Z. nebuvo patekęs į pareigūnų akiratį.

Miške inspektorius A.Pilka rado dvi šėryklas žvėrims prisivilioti, per šautuvo šūvį aptiktos ir kopėtėlės, kurios rodo, jog pažeidėjai galėjo brakonieriauti ir kitokiais būdais, pavyzdžiui, šaudyti į šėryklą atėjusius žvėris.

Abiems piliečiams už neteisėtą medžioklę surašyti administracinių teisės pažeidimo protokolai. Jiems gresia baudos nuo 2000 iki 4000 litų su įrankių ir priemonių konfiskavimu.

Sausio 11 d. netoli Anykščių rajono Pašilių kaimo buvo pastebėtas to paties kaimo gyventojas V.B. Jis krūmuose statė kilpas laukiniams žvėrims gaudyti.

Nuvykęs į šio piliečio sodybą, inspektorius A.Pilka rado ir daugiau savadarbių kilpų, be to ir draudžiamų žūklės įrankių - vieną kaproninį, penkis valo tinklus, metalinį žeberklą.

Dėl įstatymų pažeidimų V.B. surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas. Pažeidėjui gresia didelės baudos pagal du ATPK straipsnius.


Šiame straipsnyje: brakonieriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių