Antikorupcinė akcija prieš gydytojams duodamus kyšius

Medicinos studentai kartu su poliklinikų ir ligoninių atstovais penktadienį rengia antikorupcinę akciją „Geriausia padėka gydytojui – Jūsų šypsena“, kuri skirta atkreipti dėmesį į sveikatos priežiūros įstaigose mokamus kyšius.

Antrą kartą rengiamos akcijos tikslas – viešai pasakyti sveikatos priežiūros įstaigų pacientams, kad norint padėkoti gydytojams nereikalingi neoficialūs mokėjimai.

„Eisim mes, medicinos studentai per ligonines ir poliklinikas ir dalinsime gydytojams lipdukus, kuriuose bus užrašyta “Norite padėkoti gydytojui? Pasakykite ačiū„. Šia akcija siekiama atkreipti pacientų dėmesį, kad gydytojams nėra reikalo duoti kyšius“, - BNS sakė vienas akcijos iniciatorių medicinos studentas Linas Rinkūnas.

Antikorupcinėje akcijoje dalyvaus 18 poliklinikų ir ligoninių septyniuose šalies miestuose - Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje ir Kėdainiuose.

Šios akcijos iniciatoriai yra Lietuvos medicinos studentų asociacija, Lietuvos psichologijos studentų asociacija ir nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyrius.

2011 metų „Lietuvos korupcijos žemėlapio“ duomenimis, būtent sveikatos priežiūros įstaigose dažniausiai mokami kyšiai. Pacientai dažnai tai daro savanoriškai, net jei iš jų ir nereikalaujama papildomai atsidėkoti.

2012 metų Sveikatos apsaugos ministerijos užsakymu atliktoje „Lietuvos gyventojų apklausoje apie sveikatos apsaugą“ paaiškėjo, kad ketvirtadalis gydymo įstaigose besilankiusių gyventojų prisipažino neoficialiai davę pinigų ar dovanų gydytojams ar kitiems medicinos darbuotojams. Daugelis gyventojų mano, kad toks atsidėkojimas pagerina gaunamos paslaugos kokybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

potenciali paciente

potenciali paciente portretas
turbut ne veltui pacientai mano, kad po kysiu daktaras pasikeicia. Kiekvienas is musu gali papasakoti, kaip daktaras elgesi "kai jam dave" ir "kai nedave""

ligonis

ligonis portretas
tikriausiai, tą dieną niekas nebus operuojamas.

sauli

sauli portretas
visada duodu gydytojaim kysi nes be jo visiskai neziuri.tiesiog perku kaip prositute ir dulkinu.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių