Antikorupcijos komisija prokuratūrai apskundė I.Degutienę

Seimo Antikorupcijos komisija trečiadienį nusprendė kreiptis į Generalinę prokuratūrą, kad ši ištirtų, ar Seimo pirmininkė Irena Degutienė neatskleidė slaptos informacijos apie banką „Snorą“ ir ar ja nepasinaudojo jos vyras bei sūnus.

Šį kreipimąsi į prokuratūrą inicijavo Antikorupcijos komisijos narys „tvarkietis“ Petras Gražulis. Jis teigė, kad jam taip ir liko neaišku, kokias finansines operacijas I.Degutienės sūnus atliko „Snore“ prieš jo uždarymą, o Santariškių klinikos, kurių vienam iš filialų vadovauja parlamento pirmininkės vyras, esą vienintelės atsiėmė visus minėtame banke laikytus pinigus.

Komisijos vardu priimtame kreipimęsi prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą „dėl galimo valstybės paslapties atskleidimo ir kitų aplinkybių išaiškinimo“. Jame keliama prielaida, kad Seimo pirmininkė galėjo artimiesiems atskleisti informaciją apie planuojamą „Snoro“ nacionalizavimą, ir šia informacija remdamasis sūnus esą padengė dalį kredito banke, o sutuoktinio darbovietė atsiėmė visus laikytus „Snore“ pinigus.

Kreipimasis į prokuratūrą priimtas vieno balso persvara. Antikorupcijos komisijoje dirbantys I.Degutienės bendražygiai Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) tvirtino, kad parlamento pirmininkės artimųjų verslo ryšius su „Snoru“ jau aiškinasi Seimo laikinoji tyrimo komisija bei Vilniaus apygardos prokuratūra.

Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Jurgis Razma tvirtino, kad šis kreipimais tėra viešųjų ryšių akcija, kuria „dar kartą atakuojama Seimo pirmininkės reputacija“.
P.Gražulis į kritiką atkirto, kad „sviestu košės nepagadinsi“.

I.Degutienė, antradienį per plenarinį Seimo posėdį atsakydama į jai raštu užduotus klausimus, tvirtino nebuvusi iš anksto informuota apie planus nacionalizuoti banką „Snoras“. Apie tai ji teigė sužinojusi iš žiniasklaidos, todėl negalėjusi niekaip apie tai informuoti nei sūnaus, nei sutuoktinio.

Be to, jos sutuoktinis Gediminas Degutis vadovauja Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klininkų Centro filialui, kuris „Snore“ sąskaitos neturėjo.

Seimo pirmininkės sūnus G. Degutis pirmadienį išplatino pranešimą, jog prieš savaitę jo advokatai Vilniaus apylinkės 1-ajam teismui pateikė ieškinį. Teismo prašoma pripažinti, kad opozicinės socialdemokratų partijos vadovas Algirdas Butkevičius paskleidė tikrovės neatitinkančią informaciją, neva įmonė „Novotersa“ po „Snoro“ bankroto bylos iškėlimo turėtu indėliu, didesniu kaip 600 tūkst. litų, padengė paskolą.
Ieškiniu prašoma įpareigoti A.Butkevičių ir bendrovę „Tele-3“ paskelbtą informaciją paneigti TV3 žinių metu, taip pat prašoma iš A.Butkevičiaus priteisti 40 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimui.

Bankas „Snoras“ nacionalizuotas praėjusių metų lapkričio 16 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

susitaikymas

susitaikymas portretas
tai nesvarbu kaip dabar jau ten buvo, bet, kad uzbaikgti tas batalijas degutiene galetu prisipazinti, atsiprasyti ir pasitraukti is posto. Gal uz 5 metu pati suvoks jog gerai pasielge! :)

DAINIUS

DAINIUS portretas
na ar nerašiau komentaruose apie Degučius kurie išparceliavo snora???seniai jai reikia atsistatydinti iš kurtie milijonai?Dabar dar like keli Lietuvos bankai bet jie moka duoklę gal nesunaikins net romanov eina i politika nes visiems jam reikia irgi mokėti na ponia Degutiene milijoniere iš kur tie milijonai????yra toksai anekdotas kai vogtus daiktus reikėjo į šikinę susikišti na kas mažai vogė susikišo pro ašaras kas daugiau tiems labjau skaudėjo o poniai įdomu kiek milijonų reiks susikišti??ar tilps?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių