A.Misevičius nelinkęs prisiimti atsakomybės dėl „Snoro“ žlugimo

Pernai lapkritį nacionalizuotas bankrutuojantis bankas „Snoras“ buvo prižiūrimas gerai, sako Lietuvos banko (LB) valdybos pirmininko pavaduotojas. Ankstesnėje centrinio banko vadovybėje dirbęs Audrius Misevičius nelinkęs prisiimti atsakomybės dėl banko žlugimo.

„Buvo padaryta taip, kaip reikia, ir tada, kada reikia. Nebe reikalo yra Indėlių draudimo įstatymas, yra Bankroto įstatymas, yra reglamentavimai, kaip turi veikti kredito įstaigos. Tai viena reikalo pusė. Bet yra ir kita - kaip eismo taisyklėse, yra nustatyta - nesėsk prie vairo girtas, nedaryk kažko, bet, deja, avarijos įvyksta. Taip ir čia“, - po apklausos parlamentinėje komisijoje, kuri tiria „Snoro“ bankroto aplinkybes, ketvirtadienį žurnalistams sakė A.Misevičius.

Jis neigė, kad LB turėjo informacijos apie blogą „Snoro“ veiklą: „Istorija puikiai žino įvykių, kada viena operacija banką verčia. Šiuo - “Snoro„ atveju - taip pat buvo svarbu“. A.Misevičius nepatikslino, apie kokią operaciją kalba. Jis taip pat nepatikslino, ar „Snoro“ bankrutavo per vieną dieną ar žlugimą lėmė tam tikros operacijos. „Kalbu bendriau - kažkas vienas ir trumpas taip pat gali būti“, - sakė jis, bet nepatikslino, ar taip ir buvo „Snoro“ atveju.

A.Misevičiaus teigimu, jis pats nejaučia kaltės dėl „Snoro“ žlugimo.

Centrinio banko vienas vadovų nevertino buvusio LB Komercinių bankų priežiūros departamento vadovo Kazimiero Ramono artimų ryšių su „Snoru“.

Praėjusią savaitę komisija apklausė nuo šių metų balandžio centriniam bankui vadovaujantį Vitą Vasiliauską, kuris nesiėmė vertinti buvusios vadovybės veiklos, nors leido suprasti, kad „Snoro“ bankroto užuomazgos yra senos.

Buvęs LB vadovas Reinoldijus Šarkinas irgi teigė neturėjęs jokios informacijos apie blogą padėtį „Snoro“ banke.

A.Misevičius teigė nesulaukęs komisijos kvietimo atvykti dar kartą. Tuo tarpu R.Šarkinui ir V.Vasiliauskui nebuvo spėta pateikti visų klausimų, todėl juos komisija kviesis vėliau arba paprašys į klausimus atsakyti raštu.

Komisija išvadas Seimui ji turi pateikti iki birželio 1-osios.


Šiame straipsnyje: SnorasFNTT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kraugeriai

Kraugeriai portretas
Tebūna SNORAS paskutinė dvokianti bomba. Kitaip šlykštaus kapitalo niekas nesutvarkys. Teišsidalina ir teišeina į skirtingas puses, toliau nuo žmonių akių. Lietuva - švari, dirbanti šalis, be sukčių ir kraugerių.

rj

rj portretas
na ar paskutinis kvailys kad i cype noretu????????????
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių