A.Melianas sprendimą dėl FNTT vadovo žada ketvirtadienį

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas ketvirtadienį žada paskelbti sprendimą, kaip reaguos į Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) išvadą dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) direktoriaus Kęstučio Jucevičiaus padaryto pažeidimo.

Ketvirtadienį Vidaus reikalų ministerijos (VRM) išplatintame pranešime teigiama, kad VRM Teisės departamento Teisės taikymo ir vidaus tyrimų skyrius jau baigė atlikti tyrimą ir pateikė pasiūlymus.Ketvirtadienį susitikęs su protesto akciją surengusiais aktyvistais ministras „pabrėžė, jog nepasiduos jokiam politiniam spaudimui, dar šiandien priims sprendimą ir informuos apie jį visuomenę“, sakoma VRM pranešime.

„Reikalavimui atstatyti buvusius FNTT vadovus į pareigas juridinio kelio nėra ir jūs tą puikiai žinote. Dabar šią situaciją turi išspręsti teismas. Tačiau kalbant apie dabartinį tarnybos vadovą, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija nusprendė, jog pažeidimas padarytas. Todėl sprendimą priimsiu labai atsakingai“, - protesto akcijos dalyviams sakė ministras.

Protesto akcijoje prie ministerijos ketvirtadienį, be kitų, dalyvavo Pilietinės minties instituto vadovas Darius Kuolys, Seimo narys Naglis Puteikis, rašytojas Liudvikas Jakimavičius. Joje reikalauta atleisti VTEK sukritikuotą K.Jucevičių ir sugrąžinti į FNTT vadovo pareigas Vitalijų Gailių.VTEK praėjusią savaitę nusprendė, kad dokumentą dėl savo patikimumo pasirašęs naujasis FNTT vadovas K.Jucevičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus.

„Komisija nusprendė, kad FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius, laikinai eidamas šios tarnybos direktoriaus pareigas pasirašydamas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) skirtą raštą, kuriame nurodoma, jog FNTT neturi informacijos dėl jo paties nepatikimumo, nevykdė Įstatymo 3 straipsnio 2 punkte nustatyto reikalavimo elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog yra interesų konfliktas, ir tokiais veiksmais pažeidė šio įstatymo 11 straipsnio 1 ir 2 dalies nuostatas“, - pareiškė VTEK.

K.Jucevičių VTEK buvo apskundusi Antikorupcijos komisija. Jai kilo abejonių, ar pareigūnas galėjo pasirašyti STT skirtą raštą, kad FNTT neturi duomenų apie jo paties nepatikimumą. Toks raštas buvo reikalingas, kad laikinai FNTT direktoriaus pareigas ėjęs K.Jucevičius būtų paskirtas nuolatiniam darbui.

A.Meliano pirmtakas liberalcentristas Raimundas Palaitis postą prarado dėl priešpriešos su konservatoriais FNTT vadovų klausimu. Jis prieš jų valią vasarį iš pareigų atleido FNTT vadovus V.Gailių bei Vytautą Giržadą ir nepaisydamas konservatorių reikalavimo nestabdė konkurso į FNTT direktoriaus pareigas, o paskutinėmis savo darbo dienomis tarnybos vadovu paskyrė K.Jucevičių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ponui

ponui portretas
Gal jūs pone,sustabdysite smurtą prieš mažametę mergaitę iš Garliavos.Ar pasakysite,kad reikia vykdyti nesąmoningą teismo sprendimą.

gele

gele portretas
Manau, bausme per svelni. Kaz kaip pasigendu teisingumo musu valstybeje... Dabartineje visuomeje jauciasi nusivylimas valdzia ir jos sprendimais. Apklausu rezultatai rodo, kad rinkimus laimes opozicines partijos. Pasidomejau kiekviena is ju. Labiausiai man patiko partijos Tvarka ir teisingumas rinkimu programa. Daug vertingu pasiulymu, geru minciu. Per Seimo rinkimus balsuosiu butent uz Tvarka ir teisinguma.

lie

lie portretas
klanas zengia pirmyn!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių