A.Melianas: dėl K.Jucevičiaus spręsiu susipažinęs su VTEK išvada

Vidaus reikalų ministras liberalcentristas Artūras Melianas į klausimą, ar dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovo Kęstučio Jucevičiaus spręs savarankiškai, ar atsižvelgdamas į koalicijos partnerių konservatorių vadovo premjero Andriaus Kubiliaus poziciją, sako dirbantis vienoje komandoje su premjeru.

Dėl K.Jucevičiaus, kurį Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pripažino supainiojus viešuosius ir privačius interesus, kai pats pasirašė raštą dėl savo patikimumo, ministras sakė spręsiąs susipažinęs su pačia išvada, kurios pabrėžė dar negavęs.

„Ar jūs dirbsite komandoje su premjeru, ar dirbsite atskirai, kaip jūsų pirmtakas?“ - ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime A.Meliano konservatorė Vida Marija Čigriejienė klausė, kokį sprendimą jis priims dėl K.Jucevičiaus.

„Aš dirbu komandoje su premjeru ir tikiuosi, kad dirbsime labai sėkmingai. (...) Tikrai norėčiau gauti pirmiausia VTEK išvadas, keista, kad mes iki šiol jų negavome. Iš tikrųjų taip, šiandien kreipėmės iš ryto, kad mums pateiktų, ir tik po to, kai su dokumentu susipažinsiu, priimsiu sprendimą. Kaip žinote, įstatymai numato tam tikrą seką, kaip sprendžiami tie klausimai, ir mes laikysimės įstatymų“, - atsakė antradienį pareigas pradėjęs eiti vidaus reikalų ministras.

Jo pirmtakas liberalcentristas Raimundas Palaitis postą prarado dėl priešpriešos su konservatoriais FNTT vadovų klausimu. Prieš jų valią iš tarnybos vadovų atleidęs Vitalijų Gailių bei Vytautą Giržadą, vėliau R.Palaitis nepaisydamas konservatorių reikalavimo nestabdė konkurso į FNTT direktoriaus pareigas, ir paskutinėmis savo darbo dienomis jo vadovu paskyrė K.Jucevičių.

VTEK antradienį nusprendė, kad dokumentą dėl savo patikimumo pasirašęs naujasis FNTT vadovas K.Jucevičius supainiojo viešuosius ir privačius interesus.„Komisija nusprendė, kad FNTT direktorius Kęstutis Jucevičius, laikinai eidamas šios tarnybos direktoriaus pareigas pasirašydamas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) skirtą raštą, kuriame nurodoma, jog FNTT neturi informacijos dėl jo paties nepatikimumo, nevykdė Įstatymo 3 straipsnio 2 punkte nustatyto reikalavimo elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog yra interesų konfliktas, ir tokiais veiksmais pažeidė šio įstatymo 11 straipsnio 1 ir 2 dalies nuostatas“, - pareiškė VTEK.

K.Jucevičių VTEK buvo apskundusi Antikorupcijos komisija. Jai kilo abejonių, ar pareigūnas galėjo pasirašyti STT skirtą raštą, kad FNTT neturi duomenų apie jo paties nepatikimumą. Toks raštas buvo reikalingas, kad laikinai FNTT direktoriaus pareigas ėjęs K.Jucevičius būtų paskirtas nuolatiniam darbui.

R.Palaitis prieš premjero ir koalicijos partnerių valią tuometinius FNTT vadovus V.Gailių ir V.Giržadą atleido vasarį, ministrui kilus abejonių dėl jų patikimumo. Jie tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką „Snoras“ nutekinimo. V.Gailiui vieną kartą tyrimo rezultatai buvo neigiami, kitą kartą teigiami, V.Giržadui - abu kartus neigiami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Melianui

Melianui portretas
o ką čia spręsti ? Žmogų - drugį reik staigiai nach..i mest.

valdas

valdas portretas
Arturai,nenusimink i cia rasomus koncervatoriu isperu atsiliepimus nes jiems jau galas ateina jau gana ju ismones ir savavaliajimu daryk pikta veida ,kurk buldozeri ir stumk juos kuo greiciau nuo laisvos Lietuvos kelio .Sekmes ,tauir tavo komandai!

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Per Seimo rinkimus balsuokime už Prezidento Rolando Pakso vadovaujamą partiją Tvarka ir teisingumas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių